RSS Feed

Piramis, Karthago, Mini a Budai Ifjúsági Parkban

mixonline - 2017. 05. 18. 9:04:13 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Piramis, Karthago, Mini a Budai Ifjúsági Parkban

A hajdani ikonikus szórakozóhely, a Budai Ifjúsági Park romjain újjáépített Várkert Bazárban június 15. és augusztus 26. között ismét fellépnek az egykori parkos zenekarok, a Piramis, a Beatrice, a Mini, a P. Mobil, a Skorpió és a Karthago.

A Várkert Bazárban 1961 és 1984 között működött Budai Ifjúsági Park a a magyar beat-, majd rockzene egyik legfontosabb helyszíne volt, itt mindenki fellépett, aki számított" – fogalmazott Gyutai Csaba, a Várkert Bazár ügyvezető igazgatója a helyszínen tartott sajtótájékoztatón. Az ötletet a tavalyi Volt egyszer egy Ifipark című kiállítás és az ott tartott Omega-koncert sikere adta. A magyar könnyűzene legendás, mondhatni, ikonikus helyszínén ikonikus zenekarok koncerteznek majd. 

Június 15-én a Piramis évek elnevezésű produkció, Révész Sándor és Závodi János fiatal zenésztársakkal adja elő a régi Piramis-dalokat. Augusztus 6-án a Beatrice lép fel, augusztus 12-én a Mini és a P. Mobil, augusztus 25-én a Skorpió, végül 26-án a Karthago ad koncertet.


Révész Sándor, a Piramis énekese arra emlékezett, hogy  1979-ben a Piramis Ifiparkban rögzítette egyik meghatározó lemezét, A nagy buli című koncertalbumot, amely hitelesen dokumentálta az akkori csodálatos hangulatot. Závodi János gitáros még tinédzserként, a hatvanas évek második felében járt először az Ifiparkban, ahol később több zenekarral is fellépett. Török Ádám (Mini) és Schuster Lóránt (P. Mobil) felidézte a két együttes közös koncertjeit 1974 és 1978 között, az övék volt a keddi nap, a BIP-ben ugyanis minden együttesnek megvolt a maga fellépőnapja. - Az első Mini-buli 1969. augusztus 6-án volt itt, autóstoppal jöttünk fel a Balatonról a badacsonyi Tátikából, idővel pedig már nyolcezer néző előtt játszottunk itt - emlékezett Török Ádám. -1979-ben pedig itt volt a Mini tizedik születésnapi koncertje. 

Schuster Lóránt elárulta, hogy a P. Mobil több vendéget hív két és fél órásra tervezett koncertjére. Köztük van Bergendy István, aki csaknem ötven éve meghívta játszani a P. Mobil ősét, a Gesarolt, a Budai Ifjúsági Parkba, de eljön Tunyogi Bernadett, a néhai P. Mobil-énekes, Tunyogi Péter lánya, de fellép velük Kézdy Luca hegedűs és Somogyi Remig gitáros is.


Frenreisz Károly, a Skorpió alapítója arra emlékezett, hogy 1970-ben Mészáros Márta itt forgatta a Szép lányok, ne sírjatok! című filmjét, melyben a Metróval szerepelt. Szigeti Ferenc, a Karthago vezetője arról mesélt, hogy 1979-ben itt "szedte össze" zenekarának tagjait, akikkel azóta is együtt zenél. , hogy zenekara az Ifiparkban alakult meg 1979-ben,  - 1981-ben az Ifiparkban játszottuk el először a Requiem című slágerünket, amit az egyik székesfehérvári koncertünkön elhunyt fiú emlékére írtunk - mondta Szigeti Ferenc. - A felvételt később a Szabad Európa Rádió is lejátszotta. Később tudtuk meg, hogy a felvételt Kóbor János, az Omega énekese vitte ki Münchenbe.


Fotó: Almássy Aurél
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ