RSS Feed

Torna: Nem csak Berki szerzett érmet

M. A. - 2017. 05. 14. 8:20:36 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Torna: Nem csak Berki szerzett érmet

Három dobogós helyezéssel zárták a magyar tornászok a koperi Világkupa szerenkénti fináléinak első napját, ahol Kállai Zoltán lólengésben második, Berki Krisztián harmadik, Dévai Boglárka pedig ugráson a második pozícióban zárt.

A GP-győztes Kállai Zoltánnak sikerült javítani a kvalifikációban kapott pontszámán, így 14.700 ponttal ezüstérmes lett. Az olimpiai, világ- és Európa-bajnok Berki Krisztiánnak korrigálnia kellett a gyakorlata elején, ezzel súlyos tizedeket veszített, a zsűri 14.600 pontra értékelte produkcióját, mellyel a dobogó harmadik fokára állhatott.

„Nem lett volna rossz gyakorlat, az ellenolló kézállásban volt egy pici erőlködésem, mert nem úgy jött ki, ahogy szerettem volna, és elég sok energiát felemésztett, utána a leugrásban C-vel ugrottam le az E-érték helyett. Így a végére, ha jól számolom, kiesett négy tizedem, így csak 5.8-ból indultam, 8.8 lett a kiviteli pontszámom, úgyhogy ez a 14.600 úgy gondolom, hogy reális” – értékelte szereplését Berki.

Az Eb-bronzérmes Dévai Boglárka a selejtezőben elszenvedett sérülése után nyaki fájdalmakkal indult a szerenkénti döntőkben ugráson, ahol második ugrását sikerült szépen kiviteleznie, és 14.150 ponttal megtartotta a selejtezőbeli második pozícióját.

„Nagyon szerettem volna talajon is döntőbe kerülni, de mivel a sérülés miatt nem sikerült, úgy voltam vele, hogy akkor az ugráson tudjak jól szerepelni. Próbáltam kizárni a fájdalmat, nem mondom, hogy könnyű volt, mert például a duplacsavarnál is fejjel indítom be a forgást, és most nem tudtam úgy elindítani, mint ahogy kellett volna. A döntőbeli teljesítményemmel igazából elégedett vagyok, örülök, hogy meg tudtam tartani a kvalifikációs helyet” – mondta a verseny után Dévai Boglárka.

Folytatás vasárnap, a szerenkénti döntők második napjával, ahol Al-Salty Dália gerendán, Vecsernyés Dávid pedig nyújtón lesz érdekelt.


Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ