RSS Feed

Lemezjátszón a Dark Side of the Moon

prgarden - 2017. 05. 12. 15:59:43 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Lemezjátszón a Dark Side of the Moon

A Pink Floyd Dark Side of the Moon című albumának meghallgatásával folytatódik a Lemezjátszó című rendezvénysorozat Budapesten, a B32 Galéria és Kultúrtérben. A program lényege, hogy kultikus albumokat csúcstechnikán hallgathat meg a nagyközönség, majd Horváth Gergely, a Petőfi Rádió volt vezetője olyan ismert zenésszel beszélget, akinek sokat jelent a lejátszott lemez. Május 16-án az idény utolsó Lemezjátszó estje lesz, ekkor a Pink Floyd kultikus korongjáról Vitáris Iván értekezik.

A szervezők számára az is fontos, hogy a lemezek kulturális értékét szórakoztató formában, egy nyilvános beszélgetés keretében, a szakma elismert képviselőivel mutassák meg. Ezért igyekeztek a rock ’n’ roll történelem legnagyobbjaitól a legfontosabb lemezeket kiválogatni. A programsorozat nívóját Horváth Gergely, a Petőfi Rádió egykori vezetője biztosítja, aki a hazai könnyűzenei élet sztárjaival az adott lemez koncepciójáról, háttér történetéről beszélget.

Eddig két este ment le, először David Bowie The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders from Mars albumát lehetett meghallgatni, és Prieger Zsolt, az Anima Sound System zenei agya értekezett róla. A második zenehallgatáson a Nirvana Nevermind lemeze került terítékre, és Harcsa Veronika beszélgetett az albumról Horváth Gergellyel.
A tavaszi szezon a Pink Floyd kultikus albuma, a Dark Side of the Moon meghallgatásával zárul május 16-án. Világviszonylatban minden idők második legnépszerűbb lemeze, több mint 50 millió fogyott belőle. A lemezről Vitáris Iván, az Ivan and the Parazol énekese beszélget, a program 19 órakor kezdődik. Ezt követően a Lemezjátszó nyári szünetet tart, és ősszel tér vissza.

A B32 Galéria és Kultúrtér valamint a Fülesbagoly blog által szervezett programsorozaton nagy hangsúlyt fektetnek a hangzásra is. A bakeliteket az Audio-Technica LP5 lemezjátszóján pörgetik, és kimondottan ezekre az alkalmakra a hallgatóságot körbeépítik KV2 Audio hangfalakkal, melyek valósághűen adják vissza az eredeti hang minőségét és dinamikáját. A Lemezjátszó programsorozat estjeire a belépés ingyenes, ám regisztrációhoz kötött.

Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ