RSS Feed

J.K. Rowling díjat kapott a brit könyvesektől

mti - 2017. 05. 10. 17:11:27 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

J.K. Rowling díjat kapott a brit könyvesektől

A British Book Awards (Brit Könyvdíjak) átadásán Sarah Perry gótikus regénye lett az év könyve, J. K. Rowling pedig a könyvkiadás fellendülésében játszott rendkívüli szerepéért vehetett át díjat.

    "Húsz éve még azt is nehezen hittem volna el, hogy kiadják egy könyvemet, nemhogy ilyen rangos elismerést kapjak" - köszönte meg a díjat a Harry Potter-regények szerzője. 
    A Harry Potter és az elátkozott gyermek című kétrészes színmű szövegkönyve 2016 legnagyobb bestsellere lett Nagy-Britanniában. Korábban minden évben hatalmas lendületet adott a brit könyvpiacnak, amikor megjelent egy-egy Potter-regény. 2007-ben pedig, a regényfolyam hetedik, befejező részének kiadása révén a könyvszektor 1,79 milliárd fontos rekordbevételt ért el - emlékeztetett a BBC News keddi cikkében.
    Rowling a könyvszakmát is dicsérte köszönőbeszédében. "Ez az este valójában Önökről szól, a könyvkereskedőkről, akik nélkül természetesen nem lennének bestsellerek. Köszönetet akarok mondani azért, hogy az évek során támogatták a könyveimet, ez a díj valójában az Önök érdeme" - fogalmazott.
    Az év gyermekkönyve díjat azonban nem a Harry Potter-színmű nyerte, amelyet Rowling John Tiffanyval és Jack Thorne-nal együtt jegyzett. A díjazott Kiran Millwood Hargrave The Girl of Ink and Stars című kamaszregénye lett, amelyet a Chicken House kiadó gondozott.
    Az év könyve és az év regénye díját Sarah Perry The Essex Serpent című sikerkötete kapta meg, amit az év irodalmi szenzációjaként emlegettek. Az 1890-es évek Londonjában játszódó gótikus regény 200 ezer példányban kelt el, ami az eredeti célkitűzés negyvenszerese volt. 
    "Nagyon örülök, hogy a kiadó könyvemmel foglalkozó csapatának munkáját így ismerték el. Ez a díj mindannyiuké. Megértették, hogy mit szeretnék elérni és el is érték számomra" - jelentette ki Perry.
    A nem fikciós könyvek lifestyle kategóriájában Tim Peake űrhajós részesült a könyvesek elismerésében Hello, is this Planet Earth? (Heló, ez a Föld bolygó?) című fotóalbumért, amelyet a Nemzetközi Űrállomáson a Földről készített felvételeiből állított össze.

Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ