RSS Feed

Kajak-kenu: olimpiai bajnokokkal rajtol a szegedi világkupa

M. A. - 2017. 05. 11. 9:06:30 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Kajak-kenu: olimpiai bajnokokkal rajtol a szegedi világkupa

Május 25-én kezdődik Szegeden a gyorsasági kajak-kenu világkupa. A most hétvégi szegedi rangsorolót is már a világkupa jegyében rendezik, ezt követően hirdet majd csapatot Hüttner Csaba felnőtt szövetségi kapitány, de a versenyen ott lesz Kammerer Zoltán és Fazekas-Zur Krisztina is.

Minden idők legnagyobb szabású gyorsasági világkupájára készülődhet a szegedi Maty-ér, ahol május 25. és 28. között közel 70 nemzet több mint 1000 sportolója száll vízre. A verseny kampánya a héten elindult, Szegeden és Budapesten is láthatóak az esemény óriásplakátjai.

Többek között hajóba ül a háromszoros olimpiai bajnok kajakos Kammerer Zoltán és Szabó Gabriella, a kétszeres olimpiai bajnok Fazekas-Zur Krisztina is, akik „zászlóshajói” a magyar csapatnak. De a versenyen új egységek is bemutatkoznak majd. Az olimpiai bajnok kajakos Dombi Rudolf az olimpiai ezüstérmes Pauman Dániellel szerepel, a kenus Vasbányai Henrik Varga Dáviddal térdel egy hajóba, s újra összeáll Szabó Gabriella és Fazekas-Zur Krisztina párosa is.

„A világkupára a riói olimpia, a tavalyi moszkvai Európa-bajnokság, valamint a hétvégi rangsoroló verseny eredményei alapján jelölöm ki a csapatot. Kíváncsian várom, hogy a most formálódó új egységek, valamint fiatal versenyzőink milyen erőt képviselnek majd. Példának okáért kik lesznek azok, akik helyet szereznek maguknak a női négyesben és az új párosoknak köszönhetően miként rendeződik át a férfi kenu mezőnye” – mondta Hüttner Csaba felnőtt szövetségi kapitány.

 


Fotó: Varga Gábor
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ