RSS Feed

Hanga Ádám Euroliga legjobb védőjátékosa

mti - 2017. 05. 09. 17:20:36 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Hanga Ádám Euroliga legjobb védőjátékosa

Hanga Ádám lett a férfi kosárlabda Euroliga 2016/2017-es idényének a legjobb védőjátékosa. A sorozat honlapjának keddi tájékoztatása szerint a mezőny 16 csapatának vezetőedzői a spanyol Baskonia Vitoria Gasteizt erősítő magyar légióst látták a legjobbnak védekezésben.

 A 28 éves hátvéd 1,3-as meccsenkénti átlaggal ötödik lett a legeredményesebb labdaszerzők rangsorában, a baszk együttesben pedig ő mutatta be a legtöbb dobásblokkolást, valamint ő szedte a második legtöbb védőlepattanót. Emellett ő volt az egyetlen nem center vagy erőcsatár a mezőnyben, aki legalább 20 blokkot gyűjtött.
    A honlap kiemeli, hogy Hangának gyakran az ellenfél legjobb dobóját kellett fognia, és így is képes volt megállítani a betöréseket, illetve kibillenteni a ritmusból a támadó játékosokat. Segítségével a Baskonia a harmadik legkevesebb kétpontos kosarat kapta a szezonban. 
    Hanga lett az első vitoriai - és az első magyar - kosaras, aki kiérdemelte ezt a címet, miután tavaly a harmadik helyen végzett a szavazáson.
    A Baskonia Vitoria a nyolc között búcsúzott az Euroligában.

Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ