RSS Feed

Vettel újra tökéletes kezd lenni

M. A. - 2017. 05. 07. 16:28:24 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Vettel újra tökéletes kezd lenni

Van, akit az eredmények doppingolnak, és a jótól csak még jobb lesz. Ilyen Sebastian Vettel is, akinek, ha nem megy, összezuhan, de ha jó az irány, akkor szárnyal az autójával együtt. Most újra élvezi a versenyzést, és korábbi főnökei szerint ilyenkor még Hamiltontól is jobb lehet.

Amikor 2014-ben bevezették az új motorformulát, egy kicsit sem volt elégedett a Red Bullal háromszor is világbajnoki címet nyerő Sebastian Vettel. Volt olyan, hogy még csapattársa, Daniel Ricciardo is elhomályosította őt, ekkor kiderült már, hogy Vettel nyomás alatt frusztrálttá válik. Mi a megoldás? Kell egy jó autó.

Idén úgy tűnik megkapta ezt a Ferraritól. Az autó gyors, képes a győzelmekre, a szabályok pedig olyan irányba változtak, hogy azzal visszanyerte korábbi életkedvét is. Vagyis Sebastian Vettel újra a legjobb formáját mutatja. Négy versenyen két győzelmet aratott, kétszer lett második, és vezeti a bajnokságot is. Hogy mire lesz ez elég?

Fölfedezője, Helmut Marko szerint több biztos jele is van annak, hogy újra csúcsformában van – és szerinte így nehéz lesz megállítani őt. „Sebastian lesz a világbajnok. A Ferrari a szabályváltozások után motor terén felzárkózott a Mercedesre. Sebastian pedig újra Mr. Tökéletes lett. Sokkal jobban versenyez, mint egy éve. És ez a hangulatának is köszönhető: újra teljesen motivált és laza” – mondta róla Helmut Marko, az Auto Bildnek.

Hasonlóan látja a négyszeres világbajnok helyzetét egykori csapatfőnöke, Christian Horner is, aki szerint Vettel és a Ferrari kombinációja a legjobb jelenleg, olyannyira, hogy Vettel ilyenkor még Hamiltontól is jobb, mert képes a nagyobb koncentrációra.


Fotó: twitter.com
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ