RSS Feed

Humorbomba Új-Zélandról

M. A. - 2017. 05. 09. 8:45:02 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Humorbomba Új-Zélandról

Május 11-től láthatjuk a mozikban a Pannónia Entertainment forgalmazásában az új-zélandi kaland-vígjátékot: a Vademberek hajszáját. A Hétköznapi vámpírok zseniális humorú rendezőjének legújabb alkotását Budapesten a Művész, a Toldi, és az Uránia mozi tűzi műsorára, de Miskolcon, Nyíregyházán, Pécsen, Debrecenben és Szegeden is láthatja a közönség.

Ricky Baker (Julian Dennison) kezelhetetlen nagyvárosi kölyök, zűrös családi háttérrel. A gyermekjólétis Paula és egy Andy nevű rendőr kíséretében érkezik meg a világ végi farmra, ahol majd Bella nevű nevelőanyjával (Rima Te Wiata – Házi őrizet) és annak férjével, a mogorva Hec-kel (Sam Neill – Jurassic Park, Zongoralecke) kell élnie. Bellával hamar megtörik a jég: együtt vadásznak, a fiú még egy Tupac nevű kutyát is kap tőle, idilli a hangulat. A bajok akkor kezdődnek, amikor Bella váratlanul életét veszti, Hec pedig visszaküldené a gyermekjólétisekhez Ricky-t…

A srácnak ez a terv nem igazán tetszik, ezért öngyilkosságot színlel, majd meglóg, és bujkálni kezd az új-zélandi vadonban. Hec Ricky nyomába ered, a hatóságok pedig nem sokkal később Hec-et kezdik el üldözni, mivel egy szerencsétlen félreértésnek köszönhetően azt hiszik, a megbomlott elméjű Hec rabolta el a fiút. Országos szintű hajsza indul meg a különös páros ellen, akik menekülés közben lassanként kénytelenek összerázódni.

A kritikusok rendszerint a film humorát, szerethetőségét és szívderítő hangulatát emelik ki. Ez nem is csoda, tekintve, hogy a rendezői székben az az új-zélandi Taika Waititi ült, akinek Mi folyik a sötétben (Hétköznapi vámpírok) című 2014-es filmje a magyar mozi nézők körében is zajos sikert aratott feledhetetlenül egyedi karaktereivel, fergeteges fekete humorával és okos műfajparódiájával.


Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ