RSS Feed

Fiatalok szavazhatnak az Európai Filmakadémia díjáról

M. A. - 2017. 05. 06. 17:30:25 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Fiatalok szavazhatnak az Európai Filmakadémia díjáról

A Filmalap és a Budapest Film Zrt. közös mozizást szervez 12-15 évesek számára az Európai Filmakadémia kezdeményezésére május első vasárnapján. Az egész napos programon, melynek a budapesti Tabán mozi ad otthont, a magyar résztvevők 31 európai ország diákjaival párhuzamosan nézhetik meg a Filmakadémia Fiatal Közönség Díjának három jelöltjét.

A három idei jelöltet – a Goodbye Berlin (rendező: Fatih Akin, Németország), Az änzilochi lány (rendező: Alice Schmid, Svájc) és az Életem Cukkiniként (rendező: Claude Barras, Svájc-Franciaország) című ifjúsági filmeket – európai szakemberekből álló zsűri választotta ki, és a díjazottról végül a célközönség, azaz több ezer fiatal szavazata dönt, így a budapesti gyerekek is eldönthetik melyik alkotás a legjobb.

A Filmakadémia által életre hívott Fiatal Közönség Díj Napját (Young Audience Film Day) idén már 36 európai városban rendezik meg bízva abban, hogy az izgalmas program minél több fiatal figyelmét felhívja a mozizásra, mint értékes közösségi élményre és elősegíti a filmszerető és filmértő közönség utánpótlását.

A budapesti résztvevők a vetítések között Madarász Isti forgatókönyvíró-rendezővel és Varró Attila egyetemi tanárral, újságíróval vitathatják meg majd a látottakat. Az Európán átívelő eseményen a filmeket igazi moziteremben, széles vászonra vetítik. A program során a budapesti fiatalok többször kapcsolatba lépnek online a többi résztvevővel Európa szerte, és a közös szavazás által az európai közösség aktív tagjai lesznek.

A rendezvény szorosan kapcsolódik a Budapest Film Zrt.„Suli-Mozi” elnevezésű évek óta sikeresen működő programjához, melynek szintén az a küldetése, hogy a fiatalok értő, tudatos és nyitott film-befogadókká váljanak. 


Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ