RSS Feed

Tizenhat éves a MIX Magazin

mixonline - 2017. 04. 21. 14:20:02 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Több mint százhetven barátunkat köszönthettük a MIX Magazin tizenhatodik születésnapi partiján, amelyet csütörtökön este rendeztünk a budapesti Hotel Hungaria City Centerben. És több mint száz barátunk köszöntött bennünket abból az alkalomból, hogy még mindig tinédzserkorúak vagyunk. Regös István, a MIX Magazin alapító főszerkesztője elmondta, amikor elindította a lapot, valójában egy évre tervezte a megjelentetését. Végül is tizenhat év lett belőle. Eddig.

Sokan megjelentek a Hotel Hungária City Center gyönyörűen berendezett termének ízlésesen megterített vacsoraasztalainál azok közül is, akik valamennyi születésnapi partinkon részt vettek. Üzletemberek, ügyvédek, politikusok, színészek, filmesek, előadóművészek, polgármesterek, egyetemi tanárok, szóvivők, volt nagykövetek jöttek el többek között, hogy együtt ünnepeljük a MIX Magazin elindulásának tizenhatodik születésnapját. - Nem tudok meghatottság nélkül emlékezni az indulásra, az elmúlt tizenhat évre, amely a barátságokról, a barátokról is szólt, ahogyan ez a mai este is - mondta Regös István, a MIX Magazin alapító főszerkesztője, aki megemlítette, hogy például Ungvári Tamás vagy Sándor Pál azok között van, akik mindegyik születésnapi partin ott voltak. - Mindössze egyetlen évre terveztem a MIX Magazin megjelenését, de tizenhat lett belőle. Kormányok és politikusok jöttek-mentek, a MIX maradt. 
Majd felidézte, hogy a magazin első címlapján Hofi Géza szerepelt, aki exkluzív interjút adott az induló lapnak és aki meghatározta a lap tartalmát, irányvonalát. - Ne csináljon újságot az, akinek tele van a gatyája! Ha megmaradtok és lesz mit mondanotok, ne támaszkodjatok másra és mindig álljatok ki magatok mellett! - emlékeztetett Hofi Géza útravalójára Regös István, aki arról is beszélt, hogy a tizenhat év alatt kétszáz címlapot készítettünk, köztük olyanokkal, mint Koncz Zsuzsa, Hegedűs D. Géza, Eszenyi Enikő, Rost Andrea, Geszti Péter, Bródy János, Mága Zoltán, Farkas Bertalan, és mindig valódi értékeket, teljesítményeket mutattunk be. 

A lapnak sokszor megnyilatkozó Ungvári Tamás irodalomtörténész, kritikus, műfordító is köszöntötte a MIX Magazint, címlapok, újságok világfordító hatásairól beszélve, a szabadságot, a nyíltságot emlegetve.

Remek műsorral köszöntötte a lap születésnapját és a parti vendégeit Détár Enikő, aki ott lesz MIX Magazin májusi számának címlapján is, a hangulatos és kellemes este pedig tombolával, kiadós beszélgetésekkel, emlékidézésekkel folytatódott és kimondatlanul is azzal zárult, hogy találkozunk a 17. születésnapon, egy évvel a felnőttkorúság előtti partin is. Remélhetően.


Fotó: Almássy Aurél
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ