RSS Feed

Tatabányán készül a Bridgestone legújabb gumiabroncsa

mix - 2017. 04. 20. 15:47:43 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Tatabányán készül a Bridgestone legújabb gumiabroncsa, amellyel defekt esetén akár 80 km is megtehető 80 km/órás sebességgel. Az új DriveGuard technológiával készülő abroncsoknak köszönhetően az autóvezetők megőrizhetik uralmukat a gépjárműveik felett.A Tatabányán gyártott új generációs gumiabroncsokat szinte valamennyi európai országba szállítja majd a Bridgestone Tatabánya Termelő Kft.

 
A defektek 90%-a nem elkerülhető. Tízből négy magyar autós legalább egyszer kapott már defektet az elmúlt 5 év során, amelyek mintegy 50%-át szög, 10%-át kátyú, közel 8%-át szálszakadás, több mint 20%-át pedig valamilyen éles tárgy okozta. A Bridgestone a Szeretlek Magyarország portállal együttműködésben közel 900 gépjármű-tulajdonost kérdezett meg egy online felmérés keretében, hogy megtudja, milyen gyakran, mely napszakban és milyen úttípuson szenvednek legtöbbször defektet az autósok. A válaszadók 20%-a lakott területen kívül került bajba, a megkérdezettek több mint 50%-a ráadásul délután, és már sötétedés után kapott defektet, minden második esetben pedig 50-90 km/óránál, vagy nagyobb sebességnél következett be a nyomásvesztés. A Bridgestone online felméréséből az is kiderül, hogy majdnem minden harmadik autós valamely családtagja is a gépjárműben volt, amikor megállásra kényszerítette a járművet a lyukas abroncs.

A fenti esetekre jelent megoldást a Bridgestone legújabb, Tatabányán gyártott DriveGuard gumiabroncsa, amellyel biztonságosan közlekedhetünk még defekt esetén is. A DriveGuard abroncsok rendkívül jól vezethetők a vizes útfelületen is, ráadásul nem csak kényelmesen, hanem üzemanyag-takarékosan is autózhatunk velük. Az abroncs szinte bármilyen, abroncsnyomás-figyelő rendszerrel (TPMS) rendelkező autóra felszerelhető. Megerősített oldalfalainak és a csúcstechnológiájú hűtőbordáinak köszönhetően az abroncs lehetővé teszi, hogy a gépjárművezetők defekt esetén is megőrizzék uralmukat a jármű felett, és akár további 80 km-t is megtegyenek 80 km/óra sebességgel. 

„Nagyon büszkék vagyunk, hogy a tatabányai gyárunkban készül a Bridgestone egyik legmodernebb gumiabroncsa, a DriveGuard. Ez nagy lehetőség, ugyanakkor a korszerű gyártási folyamat miatt kihívás is számunkra, azonban modern gyártóberendezéseink révén munkatársaink magas színvonalon tudják ezt a feladatot is teljesíteni” - mondta Topolcsik Melinda, a Bridgestone Tatabánya Termelő Kft. ügyvezető igazgatója. „Az új abroncsok teljes méretválasztékának csaknem felét tatabányai gyárunkban készítjük, és innen szállítjuk Európa országaiba” – tette hozzá az igazgató.

A DriveGuard abroncs az optimalizált, megerősített, masszív oldalfalának köszönhetően megtartja a jármű súlyát, hirtelen levegőveszteség esetén biztosítja a jármű irányíthatóságát. A továbbfejlesztett poliészter köpeny- és szövetváz kiváló ellenállást biztosít a hőtermelődéssel szemben, növelve az abroncs élettartamát. Mindemellett a Nano Pro-Tech gumikeverék csökkenti a szénmolekulák közötti súrlódást, így redukálva a hőtermelődést az abroncs oldalfalában, segítve annak alaktartását. A DriveGuard speciális hűtőborda-kialakítást kapott az oldalfalon, ami a megemelkedett hőt az abroncs pereme felé vezeti, így segítve minőségének megőrzését, növelve ezáltal a biztonságot és az élettartamot. 

„Egy-egy defekt megjavítása és a kerékcsere akár 1 órát is tarthat, ami rendkívül veszélyes lehet az autópályákon vagy országutakon. Ez vezérelt minket, amikor újragondoltuk gumiabroncsaink biztonságosságát. Fejlesztésekor az egyik legfontosabb szempont volt, hogy a DriveGuard irányítható legyen a nedves útfelületen is és ezen körülmények között is kiváló legyen az autó kanyarstabilitása. A magas csatornakialakítás az üres tér optimalizált eloszlatásával a minta középső részében biztosítja a kiváló vízelvezetést, a magas szilikatartalmú keverék pedig a rövid féktávot” – mondta Barcsik Ákos, a Bridgestone Magyarország Kft. főmérnöke.


Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ