RSS Feed

Fehér az első számú közellenség

bors - 2017. 04. 20. 8:36:33 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Fehér az első számú közellenség

Igazi könyörtelen, hidegvérű gyilkosként ír az olasz sajtó a 40 éves férfiról. Bűntársai, közvetlen környezete is csak úgy ismeri: Igor, az orosz. Fehér Norbert nem messze a magyar határtól, Szabadkán született, de rovott múltja miatt Igor Vaclavics néven Olaszországban kezdett új életet.

 Gondosan építette fel üzletemberimázsát, szívesen mutatkozott elegáns öltönyökben, sportos szerelésben, miközben rablásokból tartotta el magát. Társaival főleg hétvégi házakra utaztak. Fehér Norbert többször is ült börtönben, de 2007-ben jó magaviselete miatt csaknem két évvel korábban szabadult. Cellatársainak sem adta ki valódi személyazonosságát, mindenki csak az Oroszként ismerte, de az Interpol azonosította.

Fehér április 1-jén kezdett ámokfutásba: az olasz Corriere beszámolója szerint egy budriói bár kocsmárosát, az 52 éves Davide Fabbrit mészárolta le a be­vételért.
– Bűnösnek érzem magam, hogy nem tudtam segíteni a férjemnek. Davide itt született, ebben a kocsmában, ez volt az élete már a szüleinek is. Túl későn érkeztem – nyilatkozta az áldozat özvegye. Úgy tudni, a rablógyilkosságban Fehérnek társa is volt. Nem sokkal ezután, menekülés közben Fehér egy önkéntes mezőőrre támadt. A 62 éves Valerio Verri a helyszínen életét vesztette, az olasz lapok szerint Fehér elvette a fegyverét is. Az őr társát szintén súlyosan megsebezte, de ő végül túlélte a támadást.

A kocsmárossal történt dulakodás során Fehér maga is megsérült, és ott is hagyott némi vért a helyszínen. A sebesülten menekülő férfira ezután egy speciális, ezerfős alakulatot állítottak az olasz hatóságok. Már tizenhetedik napja folyik ellene a hajtóvadászat, Bolognát, Ferrarát és a tengerhez közeli Ravennát is átkutatták. Húsvét hétvégéjén azonban szinte egyfolytában esett, ez visszavetette a nyomozást.

Volt bűntársai – akikkel 2007– 2016 között több házat is kirabolt, és szerbek is vannak köztük – egyaránt állítják Fehérről: különösen szívós alkat, hetekig elél az erdőben abból, amit ott talál, amit csak a környezet lehetővé tesz. Elvan burgonyán, bogyókon, gyümölcsön. Sárban és barlangban is hajlandó aludni, na­gyon jól tűri a szélsőséges körülményeket. Bár mindig azt állította magáról, hogy nem volt katona.

Egy húszéves lány megdöbbentő esetről számolt be: útban Chioggia kikötővároshoz, a vonaton ismerte fel.
– Ott ült velem szemben. Furcsa mód a telefonomon épp a budriói gyilkosságról olvastam, és hogy egy Fehér Norbert nevű férfit köröznek. Felnéztem és ott volt ő: rövid haj, szakáll, szemüveg, és nagyon idegesnek tűnt – mondta az Il Messaggerónak. Ennek több mint egy hete.

A nyomozók már kiderítették, a menekülés során is használ telefont, több SIM kártyája van, mindegyik más névre. Utoljára egy április 9-i hívást rögzítettek. A Facebookon is aktív életet élő férfi közben letörölte az oldalát, gyanítják, hogy így akarja menteni bűntársait, akik között egyes források szerint egy magyar is van.

Kriminológusok úgy vélik, Fe­hér végig hidegvérrel ölt, bestiális tetteinek azonban egyszerűen nincs indítéka. Igazságügyi szakértők szerint a férfi kettős személyiségű.

Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ