RSS Feed

Szikora Dubrovnikban rendez

mti - 2017. 04. 21. 12:52:04 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Szikora Dubrovnikban rendez

Szikora János rendezése, Georg Friedrich Händel 1732-ben komponált olasz nyelvű, három felvonásos Orlando című operája is szerepel a 68. Dubrovniki Nyári Játékok programján. Az Orlando címszerepét a brit Owen Willetts énekli, a többi szerepet horvát művészek alakítják. Szikora János rendezését három alkalommal, július 28-án, 29-én és 30-án láthatja a dubrovniki közönség.

    Július elején komolyzenei koncertek lesznek a dubrovniki szimfonikusok előadásában, hazai és külföldi vendégszólisták és zenekarok közreműködésével. Fellép többek között Richard Rosenberg amerikai karmester, Hakan Sensoy török hegedűvirtuóz, Dmitrij Siskin lengyel zongoraművész, az Umberto Giordano Ansamble, Monika Leskovar német csellóművész, Petrit Ceku koszovói gitárművész, Aleksandra Milosev horvát hegedűművész, továbbá Lovra Pogorelic horvát zongoraművész és a horvát közszolgálati televízió és rádió (HRT) filharmonikusai.
    Színházi és más bemutatókat július végén és augusztusban tartanak. A rendezvény drámai részében egyebek között a tavalyi nagy érdeklődés miatt ismét William Shakespeare Othello, újként pedig Miroslav Krleza Glembay-urak című darabját nézhetik meg az érdeklődök. Két balett előadás is szerepe a repertoárban: A hattyúk tava és A madarak.
    A rendezvényt kísérő programok között könyvbemutatók, filmvetítések és kiállítások is szerepelnek. 
    A Dubrovniki Nyári Játékok a legrégebbi és legtekintélyesebb horvátországi fesztivál, amelyet 1956 óta rendeznek meg. A dél-adriai városban számos helyszínen, több száz művésszel, negyvenhét napon keresztül láthat zenei, színházi, balett, opera és néptánc produkciókat a nagyközönség. 
    A rendezvénysorozat július 10-én veszi kezdetét és augusztus 25-ig tart.bfi \ gte

Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ