RSS Feed

Könyv, amely érzelmes és pokolian vicces

M. A. - 2017. 04. 21. 8:00:33 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Könyv, amely érzelmes és pokolian vicces

Jonathan Evison megalkotta a szív regényét, a valószínűtlen hősök regényét. A méltán népszerű könyvből - A gondoskodás alapjai - film is készült Selena Gomez és Paul Rudd főszereplésével. A könyv most magyarul is megjelent.

A gondozás alapjai egy huszonnyolc órás esti kurzus, melyet a főszereplő Ben – negyvenes férfi, aki mindenét elvesztette, amit valaha szeretett – tizennégy középkorú nővel együtt, a Négyszeres Örömhír Egyházhoz tartozó Bőséges Élet-templomban, Bremerton városában, közvetlenül a Howard Johnson Motel mögött sajátít el. Ezen a kurzuson megtanítják katétert behelyezni és elkerülni a felelősségvállalást; tanul a szakszerű hivatásgyakorlásról; megtanulja, hogyan állítson fel és tartson meg bizonyos határokat a gondozott és saját maga között, elkerülendő a kiégést; és megtanulja azt is, hogy az ápolás csak egy munka, feladatok sorozata, amelyeknek az elvégzéséért fizetnek.

Mindennek a tudásának Ben azonban nem sok hasznát veszi akkor, amikor ápolóként áll munkába a Duchette-féle izomsorvadásban szenvedő, tolószékhez kötött, végtelenül cinikus húszéves fiú mellett.

A gondozásról szóló kézikönyvek nem készítették fel Bent arra, hogyan bánjon Trevvel, a kerekesszékhez kötött, szarkasztikus tinédzserrel; mint ahogyan arra sem, hogy mi fog történni, ha elviszi a fiút egy hosszú utazásra, amely mindkettejük életét megváltoztatja: útközben felvesznek egy stoppos lányt, akivel hősünk még a szerelmet is megtapasztalja…

A szerző, Johnathan Evison nemcsak egy elképesztő humorérzékkel megáldott tehetséges mesélő, de hihetetlen empátiával is rendelkezik az emberiség iránt. A nem szokványos humoráról, empatikus szövegeiről és őszinte hangjáról elhíresült amerikai szerzőt a kritikusok egy sor olyan irodalmi nagysághoz hasonlították már, mint J.D. Salinger, Charles Dickens vagy John Irving. Ez az első olyan regénye, amely magyarul is megjelent.


Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ