RSS Feed

Dárdai Pál a fiairól, Dzudzsákról, a csábításokról

vg.hu - 2017. 04. 19. 8:00:03 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Dárdai Pál a fiairól, Dzudzsákról, a csábításokról

Dárdai Pál: "A Bundesliga gyermeke vagyok" címmel készített berlini interjút a Hertha edzőjével a vg.hu. Beszélt a fiairól, Dzsudzsák tervezett szerződtetéséről, Kleinheisler Lászlóról és Szalai Ádámról is. És arról, visszatérne-e a magyar válogatotthoz.

Három fiam van, Marci és Bence is kiemelt tehetség a Hertha BSC-ben - mondja Dárdai Pál. - Már a középsőt is behívják a korosztályos német válogatott szűk keretébe, de játszatni nem tudják, mert csak magyar papírja van. Ez volt a helyzet Palkóval is, de most, hogy nagykorúvá válik, elintézte saját magának az útlevelet, kettős állampolgár lett. Berlin az otthona, de szívesen hazajár nyaralni a Balatonra meg Pécsre, a nagypapához, felnőttként döntse el, hogy melyik válogatottba megy, ha hívják. Palkó egy kreatív támadó, de testben és fejben még gyerek. Marci erősebb felépítésű, védekező középpályás, csapatkapitány az U15-ben, észjátékos, stratéga a pálya közepén. A legkisebb, Bence még csak U12-es, de vagy börtönben köt ki, vagy nagy futballista lesz, olyan karakterjegyei vannak.

Felidézte, hogy Dzsudzsák leigazolására 2015-ben lett volna reális esély, de Törökországot választotta a Dinamo Moszkva után. - Ha akkor ide jön, úgy jár, mint Salomon Kalou: rendesen leedzem, és formába lendül - jegyzi meg. -  Jót tett volna neki, de limitáltak a lehetőségeink. Balázs olyan sztárjátékos, aki mindig meg volt fizetve, nem várhattam el, hogy a két szép szememért alább adjon az igényeiből. 

Kleinheislerről úgy véli, nehéz betenni egy rendszerbe, ösztönösen játszik, csapong ide-oda. Külön művészet megtalálni a helyét a pályán, meg kell tanulnia alkalmazkodni. Szalai viszont rendkívül fegyelmezett, öröm vele dolgozni. Megdöglik a pályán, leköt két embert, ha kiszolgálják, gólokat is szerez.

Azzal kapcsolatban, hogy visszatér-e a magyar válogatotthoz, azt válaszolta, soha ne mondd, hogy soha, de egy magafajta fiatal edzőnek a mindennapos munka az élvezetes, hihetetlenül sokat tanult az elmúlt két és fél évben. A kéthavonta két meccs nem elégíti ki, a válogatottnál eltöltött időszak óta is rengeteget tágult az agya a pálya szélén Berlinben.Tripla fizetésért hívta a Wolfsburg, de azt felelte, a Hertha az álommunka, és nem zavarja, ha nincs két Ferrari a garázsban. A megkeresésekre azt válaszolta, hogy a következő hat-nyolc évben itt szeretne Berlinben maradni. - Nem vagyok edzőzseni, mindig mindenért megdolgozom - teszi hozzá. -  Rám aggatták a jelzőt, hogy a Bundesliga gyermeke vagyok, és ez tényleg így van, hiszen nagyon régóta ebben a közegben élek.


Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ