RSS Feed

Titanic-közönségdíjas az 1945

Molnár Krisztina - 2017. 04. 18. 17:00:48 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Titanic-közönségdíjas az 1945

örök Ferenc 1945 című alkotása nyerte a 24. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál közönségdíját. A megrázó erejű filmet – melyet Ragályi Elemér fényképezett és melynek főszereplője Rudolf Péter – a Titanicon láthatta először a hazai közönség. (Képünkön jelenet a filmből.)

Tony Palmer Leonard Cohen 1972-es európai turnéjáról készített legendás dokumentumfilmje, a Bird on a Wire kapta a közönségtől a második legtöbb szavazatot, a Rumble: The Indians Who Rocked the World című zenei doksi pedig a harmadik legnépszerűbb filmnek bizonyult.
2017. április 6-13. között Budapesten, három helyszínen futott, és hat kategóriába osztva 34 filmet mutatott be a 24. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál. Az Uránia Nemzeti Filmszínház és a Toldi mozi mellett idén idén a fesztivál idejére mozivá alakult „Pop-Up Cinema@Ódry Színpad SZFE” –n is folytak vetítések.
A 2005 óta versenyfesztiválként is működő Titanicon idén hét alkotás versenyzett. A Frédéric Strauss francia kritikusból, Dragomán György íróból és Enyedi Ildikó Arany Medve-díjas rendezőből álló háromtagú zsűri a svéd Amanda Kernell lenyűgöző elsőfilmes alkotásának, a SZÁMI VÉR (Sami Blood) című svéd-norvég-dán játékfilmnek ítélte a Hullámtörők-díjat.


Fotó: szombat.org
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ