RSS Feed

A Mercedes átgondolja a csapatutasítást

M. A. - 2017. 04. 18. 8:29:11 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

A Mercedes átgondolja a csapatutasítást

Új helyzet adódott a Forma-1-ben a Mercedes istálló számára. Idén már nem csak a csapat pilótái küzdenek a világbajnoki címért, hanem egy "külsős kihívó" is akad a Ferrari személyében. Ez pedig azt eredményezi, hogy a Mercedesnek át kell gondolnia a csapatutasításokkal kapcsolatos eddigi hozzáállását.

 Miután Sebastian Vettel megszerezte idei második futamgyőzelmét, a Mercedesnek rá kellett döbbennie, 2017-ben feltehetően egy teljesen másfajta bajnoki küzdelemben kell helyt állnia, mint az előző években, amikor a csapat két pilótája küzdött a győzelemért. Mostmár nem csak Hamilton és a Rosberg helyett beszálló Bottas küzd a vb-címért, hanem a Ferrari – igaz még csak Vettel, mivel Räikkönen még gyengélkedik – is.

A Mercedes sportigazgatója, Toto Wolff nem is titkolja, az új helyzet hatására a gárda – mert már Bahreinben is „beleszólt” a két versenyző összecsapásába – át fogja gondolni a csapatutasításokhoz való hozzáállását.

 „Nem szeretjük ezt. Az elmúlt években nem tettünk ilyet, viszont most más a helyzet, szóval komoly elemzésre van szükségünk arról, mit jelent mindez, és hol állunk most. Szeretnénk egyenlő feltételeket biztosítani a versenyzőknek a futam kezdetén, azt hiszem, ezzel tartozunk nekik. A versenyen láthatták, hogy szóltunk, kétszer is, mert úgy éreztük ez volt az egyetlen esély a győzelem megszerzésére” – mondta Toto Wolff.

 „Mindig is az volt a hozzáállásunk, hogy mindkét pilótának esélyt akarunk adni a bajnokságban, és ezt tiszteletben is tartjuk. Addig ragaszkodunk is ehhez, amíg az egyikük nem kerül olyan helyzetbe, hogy matematikailag már nem nyerheti meg a bajnokságot” – magyarázta az osztrák szakember.


Fotó: twitter.com/MercedesAMGF1
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ