RSS Feed

A Várkert Bazárban látható az All'Opera sorozat

mti - 2017. 04. 17. 8:38:10 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

A Várkert Bazárban látható az All'Opera sorozat

Rossini A tolvaj szarka, Verdi Don Carlos és Mozart Szöktetés a szerájból című művei szerepelnek az élő operaközvetítésekből álló All'Opera című sorozatban, amelynek a budapesti Várkert Bazár ad otthont.

    Az operák eredeti nyelven szólalnak meg, a vetítések angol felirattal követhetők. Az előadások szüneteiben riportok, kulisszatitkok, szakértői interjúk hallhatók - közölte a Pannonia Entertainment az MTI-vel.
    Rossini A tolvaj szarka című operáját április 18-án a milánói Scalából közvetítik, ahol a darab ősbemutatójának 200. évfordulója alkalmából exkluzív ünnepi előadást tartanak Riccardo Chailly vezénylésével. A produkció rendezője Gabriele Salvatores, a főbb szerepekben Rosa Feola, Serena Malfi, Paolo Bordogna és Edgardo Rocha lép színpadra. 
    Május 7-én a világ egyik legfiatalabb operaházába, a 2011-ben megnyílt Firenzei Operaházba kalauzol el a vetítéssorozat, ahol Zubin Mehta az operaház leköszönő főzeneigazgatójaként utolsó alkalommal dirigálja Verdi Don Carlosát. A vadonatúj díszletekkel és jelmezekkel színre vitt produkció címszerepében Fabio Sartori tenor látható, Valois Erzsébetet Julianna Di Giacomo szoprán alakítja. 
    Az évad utolsó előadása június 19-én Mozart Szöktetés a szerájból című háromfelvonásos daljátéka Zubin Mehta dirigálásával a milánói Scalából. Mozart daljátékát Giorgio Strehler 1965-ben sziluett-játék formájában vitte színre, az előadást a rendező halálának 20. évfordulója alkalmából tűzi ismét műsorra a Scala. Constanza szerepét Lenneke Ruiten énekli, Belmonte szerepét Mauro Peter tenor alakítja. 
    Itália legnevesebb operaházainak produkcióit juttatja el a mozivásznakra az All'Opera sorozat, amelyhez a Közép- és kelet-európai régióban elsőként a Várkert Bazár csatlakozott. A budapesti közvetítések a Várkert Bazár és a Pannonia Entertainment együttműködésében valósulnak meg.

Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ