RSS Feed

Gulyás perel

hvg.hu - 2017. 04. 16. 12:17:31 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Gulyás perel

Gulyás Márton a hvg.hu-nak megerősítette, amit először az RTL Klub Híradónak mondott, hogy személyiségi jogi jogsérelem miatt beperli azokat a kormánypárti lapokat, amelyek lejárató szándékkal a magánéletében vájkáltak.

Úgy fogalmazott, hogy „felköthetik a gatyájukat, akik ezt lehozták”. Olyasmivel akarják delegitimálni, ami normális országban nem az. Gulyás elmondta, tudatában volt annak, hogy követik, de ő transzparensen él, nincs félnivalója. A mai tüntetésre egyébként meghívta a lejáratókat, ott felelt volna kérdéseikre, de nem jöttek el.

A Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) ügyvezetője az RTL Klub kérdésére azt mondta, álláspontjuk szerint a médiumok jogsértést követtek el, mert bár Gulyás Márton közszereplő, és ezért nagyobb nyilvánosségot kell tűrnie, a társkereső profiljának nyilvánossága nem tartozik ebbe a körbe, másrészt a cikkekkel valójában az állam próbálta lejáratnia az egyik kritikusát.

A szombati tüntetésen bejelentett projektről Gulyás Márton a hvg.hu-nak elmondta, a választási rendszer megváltoztatására akarják rákényszeríteni a Fideszt az engedetlenségi mozgalommal, amelyben mindenki úgy vesz részt, ahogy akar, de ő azt ajánlotta, olyan módszert válasszon, amely nem okoz kárt. Gulyás tudja, hogy tüntetésekkel nem lehet megváltani a világot, a Fideszt pedig még soha nem sikerült visszavonulásra kényszeríteni, mégis, amit ajánl, az egy lehetőség az építkezésre egy arányos választási rendszerért. Most ugyanis a Fidesz a szavazatok jóval kevesebb mint felével van majdnem kétharmados többségben az Országgyűlésben.

A kérdésre, hogy ezzel kihívást intéz-e például a Momentum Mozgalomnak is, Gulyás azt mondta, nem, hiszen a Momentumnak és minden ellenzéki pártnak az az érdeke, hogy olyan környezetben versenyezzen, amely arányos képviselet eredményezhet.


Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ