RSS Feed

Sztárokkal érkezik a húsvét

M. A. - 2017. 04. 15. 17:32:50 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

 Sztárokkal érkezik a húsvét

A 37. Budapesti Tavaszi Fesztivál egyedülálló komolyzenei és könnyűzenei programjainak egyik legérdekesebb része zajlik húsvét idején. A hosszú hétvégére remek hallgatnivalót kínálnak a főváros legjelentősebb koncerthelyszínei, csak győzzön az ember válogatni.

Két világhírű német együttes, az egykori Kelet-Berlinben alapított Akademie für AlteMusik Berlinés a nyugat-berlini hidegháborús rádióadó – Rundfunkimamerikanischen Sektor – nevének rövidítését magán viselő RIAS Kammerchora világhírű belga historikus karmester, René Jacobs vezényletével tiszteleg a Müpa közönsége előtt. Az április 15-i, nagyszombati koncerten az európai kultúra kivételes teljesítménye, a Krisztus szenvedésének, kereszthalálának és feltámadásának történetét feldolgozó Bach-mű, a Máté-passiócsendül fel.

Három évvel budapesti bemutatkozását követően az A38 Hajó színpadára tér vissza a közel-keleti underground díva,Yasmine Hamdan .Jim Jarmusch múzsája, a Soap Kills egykori énekesnője április 15-én új lemezét, a négy évnyi szünet után nemrég megjelent Al Jamílat anyagát mutatja be. Az est vendége Antonia Vai lesz.

Kodály Zoltán születésének és halálának idei kettős évfordulójához is kapcsolódik a Múzsák csöndje. A Classicus Ensemble rendhagyó, négy koncertes projektje április 15–16-ána Pesti Vigadóban az I. világháború idején alkotó zeneszerzők kamaraműveinek bemutatásával igyekszik megcáfolni a közismert latin mondást, mely szerint a háború idején hallgatnak a múzsák.

Daniele Gatti és a Mahler Chamber Orchestra estjén április 17-én két Schubert-mű mellett a bécsi modernizmus emblematikus alakja, a tragikus körülmények között elhunyt Anton Webern két darabja is megszólal. 


Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ