RSS Feed

F1: Button visszatér!

M. A. - 2017. 04. 14. 17:00:40 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

F1: Button visszatér!

A McLaren bejelentette, amit sokan vártak: Jenson Button fogja helyettesíteni Fernando Alonsót a Monacói Nagydíjon. Alonso ugyanis május 28-án nem tud ketté szétszakadni, hogy egyszerre vegyen részt az F1-es Monacói Nagydíjon és az Indy 500-as futamon, ahol a heti bejelentése alapján indulni fog.

Szerdán váratlan bejelentéssel állt elő a McLaren és Fernando Alonso: kiderült, a spanyol kihagyja a Monacói Nagydíjat, hogy az Andretti Autosport és a McLaren „közös autójával” részt vehessen az Indy 500-as viadalon.

A spanyol döntését sokan elismerték, de legalább annyian kritizálták is, az azonban biztos, hogy a helyettese nem más lesz a F1-ben, mint tavalyi csapattársa, Jensen Button. A brit világbajnok ugyanis hiába hagyott ugyanis fel a versenyzéssel a tavalyi év végén, papíron továbbra is ő a McLaren tartalékja, sőt az eredeti elképzelés szerint még arra is lesz lehetősége, hogy 2018-ban visszatérjen az istállóhoz, ha ott üresedés támad.

A hivatalosan csak egyéves pihenőjét töltő, de a McLaren fejlesztőversenyzőjeként továbbra is alkalmazott 2009-es világbajnok most úgy döntött, besegít csapatának, és nincs is ellenére, hogy a legendás monacói aszfalton rajthoz álljon. Bár Zak Brown szerdán még arról beszélt, nem egyértelmű, kit ültetnek a spanyol helyére, és több jelöltjük is van, lehetőségeik valójában igen korlátozottak voltak: tapasztalt, szuperlicencszel is rendelkező, Monacót jól ismerő versenyző tulajdonképpen nem is állt rendelkezésükre Buttonön kívül.


Fotó: f1
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ