RSS Feed

Húsvétkor Martin Sonka győzhet

RLM - 2017. 04. 13. 13:39:23 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Húsvétkor Martin Sonka győzhet

A Red Bull Air Race világbajnokság április 15-16-án, nyolc év után először tér vissza egyik közkedvelt helyszínére, a kaliforniai San Diegoba. Az Abu-Dzabiban megrendezett februári versenyhétvégén Martin Sonka magasra tette a lécet karrierje első futamgyőzelmével, így izgalmas folytatásra számíthatunk.

San Diego, Kalifornia (Egyesült Államok) – Nyolc év kihagyás után a Red Bull Air Race mezőnye visszatér április 15-16-án a napsütötte San Diegoba, ahol a műrepülők 370 km/órás sebességgel cikáznak majd az öböl felett felállított 25 méteres pilonok között.  A kaliforniai futam minden csapat számára döntő jelentőségű lehet, hiszen az első helyezett pilóta nagy eséllyel pályázhat a végső győzelemre is. Legalábbis tavaly így történt, amikor Matthias Dolderernek a szezon második futamától egészen a világbajnoki címig sikerült megőriznie első helyét a ranglistán. Az idei szezonnyitó versenyen Martin Sonka és Juan Velarde kiemelkedő teljesítményt nyújtottak, hiszen előbbinek sikerült megszereznie karrierje első futamgyőzelmét, utóbbi pedig első dobogós helyezését érte el. Vajon Sonka és Velarde tudják tartani tavalyi lendületüket, vagy Dolderer visszavág nekik?
 
A korábbi világbajnok Kirby Chambliss és Michael Goulian számára plusz motivációt jelenthet, hogy hazai közönség előtt versenyezhetnek. A világbajnoki címért vívott harcban a legutóbbi San Diego-i verseny első helyezettje, Nicolas Ivanoff is esélyes lehet, Matt Hall pedig egy teljesen új versenyrepülővel és friss lendülettel robban majd be a mezőnybe, így okozhat még meglepetéseket. 
 
“A pilóták egy fantasztikus helyszínen, közvetlenül a város mellett mérhetik össze tudásukat. A pálya kialakítása technikai szempontból nagyon hasonlít Abu-Dzabihoz. Személy szerint egy hihetetlenül izgalmas versenyre számítok, amire mindenki felkapja majd a fejét” – mondta Steve Jones, a Red Bull Air Race versenyigazgatója, korábbi Red Bull Air Race világbajnok.
 
San Diego a Csendes-óceán partján, Mexikótól alig pár mérföldre helyezkedik el, itt található többek között a térség repülési központja, amely a néhai Top Gun Haditengerészeti Iskolának is otthont adott.

Élvezze a legjobb kilátást és váltson jegyet a Red Bull Air Race San Diego-i futamára. A legfrissebb hírekért és információkért látogasson el a www.redbullairrace.com weboldalra.
Red Bull Air Race 2017-es versenynaptára: 
Február 10-11:              Abu-Dzabi, Egyesült Arab Emírségek
Április 15-16:                 San Diego, Egyesült Államok 
Június 3-4:                    Csiba, Japán
Július 1-2:                     Budapest, Magyarország 
Július 22-23:                 Kazany, Oroszország
Szeptember 2-3:           Porto, Portugália
Szeptember 16-17:        Lausitz, Németország
Október 14-15:              Indianapolis, Egyesült Államok

 

Fotó: rovinj.co
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ