RSS Feed

A Számi vér nyerte a Titanic Hullámtörők-díját

mixonline - 2017. 04. 13. 17:00:58 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

A Számi vér nyerte a Titanic Hullámtörők-díját

A svéd Amanda Kernell lenyűgöző elsőfilmes alkotása, a SZÁMI VÉR (Sami Blood) című svéd-norvég-dán játékfilm nyerte a 24. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál Hullámtörők-díját.

A 2017. április 6-13. között Budapesten rendezett filmes mustrán idén hét  – egy fülöp-szigeteki-katari és egy amerikai misztikus thriller, egy angol-magyar-francia misztikus dráma,  egy svéd-norvég-dán és egy  spanyol alkotás, valamint egy luxemburgi–belga–francia és egy dán-izlandi dráma – film versenyzett a Hullámtörők-díjért. 

A Számi vér premierje a tavalyi velencei filmfesztiválon volt, ahol elnyerte az Europa Cinemas Label-díjat, a filmkritikusok pedig beki ítélték a legjobb fiatal rendezőnek járó FEDEORA-díjat, A film az 1930-as években játszódik, amikor tombol a rasszizmus, az iskolákban rasszkutatási vizsgálatokat végeznek. A tizennégy éves Elle Marja, a számi származású rénszarvaspásztor mindemiatt egyre inkább elvágyódik az életéből. Szeretne más identitást keresni, ennek pedig az az ára, hogy szakítania kell családjával, kultúrájával. 

A film harmincegy éves rendezője, Amanda Kernell svéd anyától és számi apától született Észak-Svédországban. Jelenleg Koppenhágában él, filmeket készít, filmelméletet és rendezést tanít.  

Fotó: toldimozi.hu
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ