RSS Feed

Csoda Diósgyőrben

Dalia László - 2017. 04. 14. 8:00:37 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Csoda Diósgyőrben

A kieső helyen lévő DVTK lepofozta a magyar bajnoki tabellát vezető Budapesti Honvédot. A kispesti csapat árnyéka volt önmagának, s Rossi edző nem is próbált magyarázkodni, azt mondta, hogy a DVTK-val minden magyar csapatnak meggyűlik majd a baja. Mi történt Diósgyőrben? Bódog Tamás nem csodatévő, csak egy német focin edződött, képzett és tehetséges edző.

Eddig sem sokra tartottam azokat a magyar szakembereket, akik állandóan a külföldi edzőket csesztetik és azon sírnak, hogy a magyar edzők is vannak olyan jók, csak nem hozzák őket helyzetbe. És nem is az számít, hogy magyar neve van-é az edzőnek, mert hívhatják Dárdainak, László Csabának, Bódognak vagy majd Löwnek, Szabicsnak. Ők már egy másik focikultúrában edződtek, más tempót diktálnak és ha hagyják őket dolgozni,s nem süllyednek el a magyar közegben, ahogy már több külföldi edzőnek sikerült, lásd Doll mostani vergődését, akkor az ateisták szerint is lesz feltámadás. Jó, ehhez Storckéknak az utánpótlás rendszerét is meg kell újítaniuk, mert már ott végzetes a lemaradásunk.

A DVTK szárnyalása csodaszerű, pedig ha Bódog pályáját követjük, leginkább logikus. A Garami mesternél kezdő, s aztán Németországban Ralf Ragnicknál, majd Jürgen Kloppnál játszó Bódog felvette a kesztyűt. A Mainznál Klopp mögött már irányította a második csapatot, majd Ragnick mellett a Leipzig másodedzője lett. S volt egy itthoni kitérője, Mezey György pályaedzője volt, amikor a Videoton bajnok lett. És a dán Bröndby másodedzője volt, amikor a Diósgyőr hazahívta.Sokan nem értették, hogy egy bukdácsoló csapathoz tért haza a kényelmes dán kispad helyett, de úgy tűnik, már elég felkészültnek érezte magát, hogy előlépjen. És néhány hét alatt egy új csapatot küldött pályára, akik a legjobb magyar csapatokat is verik, miközben azoknak jóval értékesebb játékosaik vannak. A legjobb magyar edzőkhöz sorolt Egervári Sándort és Horváth Ferencet megszégyenítve, a mostani DVTK 8-10 százalékkal többet birtokolja a labdát és 25-30 párharccal többet nyer meg, gyakran tíz emberrel támadva.

A magyar edzők nyilatkozatait olvasva, egy kezdő testnevelés tanárnő is korrekt elemzést írhatna, miért nyűglődik a magyar foci negyven éve. Az unalomba fulladó, üres nézőterek előtt játszott meccsek után az edzők többnyire nagyon elégedettek a játékosokkal, a bírókkal és a fűvel sokkal kevésbé és ha valaki esetleg a nemzetközi színvonalat hiányolja, arra hivatkoznak, hogy a sztárcsapatok edzésein is ugyanazokat az elemeket gyakorolják, csak ott több a pénz. Ez persze hülye duma, mert csak Puskás mondhatta, hogy "kis pénz, kis foci", ő ugyanis tudott focizni.


Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ