RSS Feed

Vérre menő harc a Centrál Színházban

M. A. - 2017. 04. 13. 13:00:14 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Vérre menő harc a Centrál Színházban

2017. április 8-án új helyszínen, a Centrál Színház kisszínpadán látható a nemzetközileg elismert drámaíró Jordi Galceran egyik legnépszerűbb műve, A Grönholm-módszer. Az előadásában most debütáló Simon Kornél mellett Botos Éva, Ficzere Béla és Vass György küzdenek az álomállásért.

A kortárs katalán szerző Jordi Galceran A Grönholm-módszer című darabja valós kiválasztási eljárásokon alapul. Az író több művét is bemutatták már Magyarországon, de az állásinterjú-helyzetet feldolgozó Grönholm-módszer kétségtelenül a legnépszerűbb. A darabot nem csak hazánkban, de a világ számos országában játsszák nagy sikerrel.

Többkörös állásinterjú utolsó megmérettetésére négy pályázót hívnak be. Egy nő és három férfi kimondottan szokatlan helyzetben találja magát, hiszen a hagyományos elbeszélgetés helyett megdöbbentő feladatokat kell megoldaniuk, melyek egyre bizarabb és feszültebb helyzeteket teremtenek. Vajon mi mindenről hajlandóak lemondani a jelöltek, hogy megszerezzék az állást? Vannak-e tabuk, morális határok? S vajon mindenki az-e, akinek mutatja magát?

A rendhagyó interjú során izgalmas, stratégiai játékokkal tűzdelt harc kezdődik, melyben minden pályázóról kiderül valami titok. A Manna és a Neptun Brigád közös előadásának rendezője Baksa Imre. A női pályázót Botos Éva alakítja, míg a férfiakat Simon Kornél mellett Ficzere Béla és Vass György.

Az előadás zsenialitása, hogy a néző végig találgat, vajon ki a beépített ember? De ami még több, hogy olykor magát is az állásinterjúzók helyébe képzeli. Mindenki szerethető valamiért, még akkor is, ha később kiderül: az csak álca. Nem nélkülözi a humort, és a drámaiságot sem. Olyan pszichológiát mutat be az előadás, ami könyvből nem tanulható. Kötelező lehetne minden vállalat vezetőnek, irányítónak, főnöknek, HR-esnek, és álláskeresőnek is.


Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ