RSS Feed

Díjnyertes migránsthriller a mozikban

M. A. - 2017. 04. 13. 8:00:50 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Díjnyertes migránsthriller a mozikban

Jonás Cuarón és Alfonso Cuarón, a Gravitáció készítőinek régóta várt új filmje kerül a magyar mozikba április 20-án. A DESIERTO - Az ördög országútja című alkotás a 40. Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon elnyerte a FIPRESCI-díjat.

Az ördög országútja főszerepeiben olyan sztárokat láthatunk viszont, mint Gael García Bernal (Che Guevara: A motoros naplója, Bábel) és Jeffrey Dean Morgan (Watchmen: Az őrzők). A jobb élet reményében útra kelő csapat reményteli utazása csakhamar a túlélésért folytatott küzdelemmé változik, amikor is egy megbomlott elméjű, felfegyverkezett önkényes igazságosztó veszi üldözőbe a fegyvertelen férfiak és nők csoportját az Egyesült Államok és Mexikó határvidékén. A kegyetlen pusztaságban minden összeesküszik a menekülők ellen, akik lassanként ráébrednek: immár nincs hová bújniuk a könyörtelen gyilkos elől.

Gael García Bernal egy mexikói férfit játszik, aki épp illegális határátlépésre készül a kopár mexikói határvidéken az Egyesült Államok irányába. Moises és csapata gyalog kényszerülnek megtenni az út hátralévő részét, miután lerobban az őket szállító teherautó. Útjuk során azonban szembetalálkoznak a határon lakó Sammel (Jeffrey Dean Morgan), aki elégedetlen a rendfenntartás munkájával, ami az Egyesült Államokba érkező törvénytelen mexikói határátlépők hullámának megfékezését illeti. Amikor észreveszi Moises csoportját, a szadista önkényes igazságosztó úgy kezdi el csoportosan levadászni őket, akár az állatokat. Végzetes macska-egér játék veszi kezdetét…

A Desierto nem igaz történeten alapul, azonban Moises és Sam karakterét könnyedén megfeleltethetjük a bevándorlás körüli nemzetközi diskurzus két pólusának. Ez a film nagyszerű példája annak, hogyan válhat a mozgókép a tiltakozás eszközévé; és rávilágít a gyűlöletbeszéd borzalmas hatásaira. A filmet Budapesten (Corvin, Művész, Toldi, Cinema City Westend, Allee és Aréna) és több vidéki nagyvárosban (Szeged, Szolnok, Szombathely, Cegléd, Debrecen, Pécs, Sopron és Miskolc)  láthatjuk feliratosan és szinkronos verzióban is.


Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ