RSS Feed

Dr. Google helyett diplomás ápolók

Eurokomm PR - 2017. 04. 12. 8:00:38 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Dr. Google helyett diplomás ápolók

Dr. Google helyett speciálisan képzett, diplomás ápolók adnak telefonon segítséget Bécsben azoknak, akik nem tudják eldönteni, hogy panaszaikkal érdemes-e azonnal orvoshoz fordulniuk, vagy ráérnek másnap beszámolni róla a háziorvosnak.

Az osztrák egészségügyi reform keretében április eleje óta újabb segélyhívó telefonszám áll a bécsiek, alsó-ausztriaiak és vorarlbergiek rendelkezésére. A vonalat akkor hívhatják, ha fáj valamijük, de nem tudják eldönteni, mennyire komoly az állapotuk. 

A bármely hálózatból normál tarifával hívható 1450-es számon éjjel-nappal speciálisan képzett, diplomás ápolók állnak készenlétben, akik egy kérdéssor segítségével először azt mérik fel, hogy életveszélyes állapotban van-e a hívó. Ha igen, azonnal kiküldik hozzá a mentőt. Ha nem olyan komoly a probléma, a tünetek és kórelőzmények alapján a segélykérővel közösen eldöntik, hogy ráér-e, ha másnap felkeresi a háziorvosát, vagy inkább menjen be a kórházba. Természetesen abban is segítenek, hogy a hívó hol talál a közelben szakorvost, fogorvosi rendelőt, kórházat, és ott mikor van rendelés. 

A telefonos tanácsadás nem helyettesíti az orvosi kezelést vagy a diagnózist, inkább egyfajta útmutatóként funkcionál az egészségügyi szolgáltatásokhoz és szolgáltatókhoz. És mivel főleg éjszaka vagy hétvégén hajlamos megfájdulni az ember foga vagy dagad gigantikusra a semmiségnek gondolt rovarcsípés, a 1450-es szám a hét minden napján, éjjel-nappal hívható. A tesztidőszak egészen 2018 végéig tart.
Fotó: FondsSozialesWien
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ