RSS Feed

Álljon meg egy novellára!

Uniomedia - 2017. 04. 11. 8:00:38 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Álljon meg egy novellára!

A buszra, villamosra való várakozás perceit igyekszik tartalmasabbá és kellemesebbé tenni irodalmi akciójával a JCDecaux, ezért ötperces novellákra hirdet pályázatot a vállalat. A legjobb munkákat nyáron magyarul és angolul olvashatják a budapestiek és az ide látogató turisták belvárosi utasvárókban. A beérkezett művek között a Grecsó Krisztián (képünkön), József Attila-díjas író által elnökölt zsűri válogat.

A médiavállalat a novellapályázatra érkező művekből  kiválasztott 20 novellát Budapest belvárosában buszmegállók utasvárójában helyezi el, éjjel-nappal olvasható világító plakáthelyen idén júliusban és augusztusban. A kihelyezésre méltó novellákról angol fordítás is készül, így a kortárs magyar irodalmi művekkel a fővárosba látogató turisták is megismerkedhetnek. 

Aki nem jár Budapest belvárosában vagy megérkezik a busza, mielőtt befejezhetné az olvasást, az a pályázat internetes oldalán is elolvashatja mind a 20 döntős pályaművet, amelyekre szavazhat is. A legtöbb szavazatot kapó írás szerzőjéé lesz a közönségdíj.

A zsűri által legjobbnak ítélt munka 300 000 forintos pénzdíjban részesül, a második 200 000 forintot, míg a harmadik helyezett 100 000 forintot kap. 

„A pályázattal az a célunk, hogy megmutassuk, hogy az out-of-home felületek is képesek élő, sőt tartalmas médiumként működni egy nagyváros életében. Akciónkkal egyben megteremtjük annak lehetőséget, hogy rendhagyó módon és helyzetben ismerjék meg a kortárs magyar prózát a budapestiek és az idelátogató turisták” – hangsúlyozta Samu Tímea, a JCDecaux vezérigazgatója. 

„A tárcanovella műfaja ezért jött létre. Hogy úton lévőknek, folyton rohanóknak jusson egy falat világ, egy harapásnyi az életből. Ez a pályázat is erre törekszik, meglepni az utazókat: egy darabka dráma két villamos között, amiben mégis benne vagyunk mindenestől, és amit bár csak néhány perc volt elolvasni, mégsem lehet kiverni a fejünkből” – mondta el Grecsó Krisztián, a zsűri elnöke. 

Formai követelmények 
– A novellákat 2017. május 20-ig a novellapalyazat@jcdecaux.com címre kérik jeligével együtt elküldeni. A munkákat saját e-mail címről lehet elküldeni, a szervezők gondoskodnak az anonimitásról: a pályázatok a zsűri elé a megadott jeligével kerülnek.
– Egy szerző legfeljebb 3 pályamunkával nevezhet.  
– Szépirodalmi alkotásokat várunk próza (minimum 3600, maximum 4000 leütés, szóközzel) formájában
A pályázaton való indulásnak életkori megkötése nincs, illetve egyaránt indulhat rajta befutott író és irodalmi vénájú amatőr. Így külön kategóriák sincsenek.
Pályamunkáját e-mailen, elérhetőségeinek (név, cím, e-mail cím, telefonszám) megadásával, jeligével küldje el a fenti e-mail címre.
Pályamunkájához 300 dpi-felbontású szerzői fotót és rövid életrajzot is mellékeljen, amelyek megjelenhetnek a plakáton.
– Új, korábban még nem közölt alkotásokkal nevezzenek – a saját blog és a Facebook-profil ebben az esetben nem számít publikációnak! 
– A pályamunkákat csak e-mailen fogadunk el. 
– A pályázat nyílt és jeligés. (Kérjük e-mailen küldje el a jeligét, a szervezők ezzel adják át a pályaműveket a zsűrinek, az értékelés így anonim módon történhet.) 
– Amelyik pályázat nem felel meg a formai követelményeknek, azt ki kell zárnunk.
A pályamű beadásával a szerző hozzájárul, hogy amennyiben az döntőbe jut, úgy 3 éven keresztül a médiavállalat korlátozás nélkül ingyenes kiadványban vagy out-of-home plakáthelyen használja. 
– Mivel a novellákat bárki, gyerekek is olvashatják, a szervezők a pályázókat arra kérik, hogy az erőszakos, illetve pornográf megfogalmazásokat mellőzzék, a zsűri fenntartja magának a jogot, hogy az ilyen szövegeket kizárja az értékelésből. 

További információk: 

– Beküldési határidő: 2017.05.20 
– Eredményhirdetés: 2017.06.15 
– Az eredményről tájékoztatjuk a nyerteseket, a legjobb 20 közé jutott munkák július hónapban jelennek meg Budapest utcáin.
– Díjazás: 1. díj: 300 ezer forint, 2. díj: 200 ezer forint, 3. díj: 100 ezer forint. 
– A zsűri elnöke: Grecsó Krisztián, József Attila-díjas író, az Élet és Irodalom próza rovatának vezetője.Fotó: youtube.com
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ