RSS Feed

Lezuhant egy hőlégballon Törökországban

origo - 2017. 04. 09. 17:55:57 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Lezuhant egy hőlégballon Törökországban

Leszállás közben magasfeszültségű távvezetéknek ütközött, és lezuhant egy turistákat szállító hőlégballon Törökország középső részén vasárnap. A baleset következtében egy ember a helyszínen meghalt, mintegy húszan pedig megsérültek.

Több hőlégballon szállt fel kora reggel a turisták körében igen népszerű Kappadókia régió Göreme nevű városából, hogy madártávlatból csodálják meg a különleges tájat. 
Az erős szél Ortahisar város közelében nekisodorta a távvezetéknek az egyik leszálló hőlégballont, amely aztán a földhöz csapódott. 
A balesetben egy francia turista azonnal meghalt, húsz másik utas - két francia, két kolumbiai, valamint tizenhat török állampolgár - megsérült. A legtöbben könnyebben sérültek meg, és ellátás után kiengedték őket a kórházból, de volt, akinek több csontja eltört.
Az utóbbi időben több hasonló baleset történt a kúpszerű geológiai képződményeiről, az úgynevezett tündérkéményekről híres Kappadókiában.
Februárban egy dán turista halt meg, amikor az erős szél a földhöz csapta a hőlégballont. Márciusban a hirtelen kedvezőtlenre forduló időjárás miatt három ballonnal történt hasonló baleset, és ezekben 49 turista sérült meg.
Nagyon sok turista kifejezetten azért keresi fel Kappadókiát, hogy hőlégballonról csodálhassa meg a világon egyedülálló, kivételes szépségű sziklás hegyvidéket.

Fotó: travelo
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ