RSS Feed

A játékvonat, a stadionka, meg az üres kapu

Dalia László - 2017. 04. 10. 8:00:26 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

A játékvonat, a stadionka, meg az üres kapu

Konrád György nyílt levelet írt Orbán Viktornak, amelyben azt ajánlja, hogy a legderekabb hazafias cselekedet az lenne, ha lemondana az állásáról. Meglepő ötlet, de nem ördögtől való, hiszen Magyarországra épp össztűz zúdul Brüsszelből és Washingtomnból is, vagyis nagyon rossz passzban van az ország, ha szövetségeseink kétségbe vonják a lépéseinket.

Egy kicsit nevetséges és valóban az ötvenes évekre emlékeztet, hogy a magyar kormány meg akarja állítani Brüsszelt, ahonnan a pénzt kapjuk, és amely annak a klubnak a központja, ahová tartozunk. És Sorost napestig ördögként emlegetik, mint valami gaz imperialistát, meg ügynöknek azokat a civil szervezeteket, amely Soros vagy más pénzén a demokratikus intézményeket védik. A CEU elleni háború pedig egy öngyilkos futam egy olyan egyetem ellen, ahová a kormány több tagja is járt. Azóta sem értem, Kovács Zoltánnak hogy van képe kiállni az újságírók elé, s azt hazudozni, hogy azt sem tudja, kapott-e amerikai diplomát. Félek, hogy a 2010-es évekről is készül majd egy Tanúhoz hasonló film, hiszen számtalan vicc született és számtalan vígjátékba illő helyzetnek vagyunk tanui. Igaz, nem mindig őszinte a nevetésünk, mert ez velünk történik és korántsem olyan vicces, amikor a szemünkbe hazudnak. 

A CEU elleni hadjárat útja, amely Konrádot is erre a levélre késztette, hazug vádakkal van kikövezve. Az ugyanis nem érv, hogy a CEU  hátrányos helyzetbe hozza  magyar egyetemeket, mert amerikai diplomát is ad. Azzal ugyanis, h a CEU eltűnik, s nem ad többé az USA-ban is érvényes diplomát, nem kerülnek jobb helyzetbe a magyar egyetemek. Ahhoz ugyanis sokkal több támogatást kéne kapniuk attól a kormánytól, amely másokat hamis vádakkal illet, hogy megerősödjenek, s jegyzett universitasok legyenek. Az a vád pedig, hogy a CEU csal, mert New Yorkban nincs campusa, éppúgy légből kapott, hiszen megannyi egyetem van Európában, amely az USA-ban nem működik. Állítólag Orbán Ráchel lánya is ilyen svájci egyetemen kapott diplomát. A tények persze cseppet sem számítanak.

Konrád nem káromkodik, nem átkozódik, csak szeretne egy normális országot, amely nem háborúzik a  fél világgal, s nem jelenti be minden héten, hogy nem akarjuk a rothadó Nyugat ópiumát szívni. Konrád tehát békét szeretne, egy unalmas országot egy unalmas miniszterelnökkel, s Orbánnak meg azt tanácsolja, hogy vonuljon vissza, s nyugdíjas éveiben "szórakozzon a játék vonatocskájával meg a stadionkájával és rugdossa egyedül a labdát az üres kapuba". 

Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ