RSS Feed

Milliókat kaszál új szakmájában Jáksó László

penzcentrum.hu - 2017. 04. 09. 9:04:53 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Milliókat kaszál új szakmájában Jáksó László

Korábban a médiában is nagyon jól keresett Jáksó László, a műsorvezetőt azonban nem érintette rosszul, hogy lekerült a képernyőről. Most hajnalokig számítógépes programokat ír, amivel jobban keres, mintha műsort vezetetne.

Mielőtt a médiában kezdett volna dolgozni, már azelőtt megtanulta a programozást Jáksó László. A tudást nem iskolában, hanem a könyvekből és folyóiratokból szedte magára, még a gimnáziumi évek alatt. Ha azt mondtam, hogy a médiában jól fizetnek, akkor itt kétszer olyan jól - mesélte a Story magazinnak Jáksó László.
A műsorvezető elmondása szerint a legjobban éjszaka tud dogozni, mert akkor nem vonja el semmi a figyelmét. A munkája nagy része hibakeresésből áll, így ha szerencséje van, akkor hajnali háromkor már le tud feküdni aludni - tette hozzá.
Mennyit kereshet most Jáksó Lászó? Korábbi cikkünkben már összegyűjtöttük, hogy fénykorában a Heti Hetes sztárjai akár 600-800 ezer forintos fizetést is hazavihettek adásonként. Ez nem kevés pénz, viszont az informatikai szektor is eléggé jól fizet mostanában.
Az elmúlt évben attól volt hangos a hazai sajtó, hogy óriási munkaerő-hiánnyal küzd az IT-szektor, 22 ezer betöltetlen pozíció van - ezt ráadásul a befektetések és beruházások egyre magasabb szintre tornázzák -, és ennek következtében a munkavállalók vannak alkupozícióban, ami nagy bérugrást is eredményezett.
A fizetések emelkedése az elmúlt időszakban kicsit lelassult, de még így is nagyon jó, egy pályakezdő szoftverfejlesztő például átlagosan 430 ezer forintos bruttó fizetést kap, a tapasztaltak (senior) viszont már 950 ezres bruttó átlagot kapnak.

Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ