RSS Feed

Milyen verdát vegyek?

Mogyorósi Géza (Berlin) - 2017. 04. 09. 8:51:22 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Milyen verdát vegyek?

Húsvét közeledtével alig, hogy lehúzzák a rolót a rostocki Autotrend szakvásáron, máris nyit a másik németországi mustra, az esseni Techno Classica. S azzal párhuzamosan rendezik meg a keleti szomszédok a Motor Show Poznań elnevezésű jármű showt.

Tavaszi madárcsivitelés és motorzümmögés jelzi Közép-Európában, hogy ezt a telet is túléltük. Az új verdára vadászók Genftől Madridig és Salzburgtól Rostockig számos mustrán gyönyörködhettek már a 2017-es négykerekű kínálatban. Akik lemaradtak ezekről a bulikról, azok április első felében vígasztalódhatnak – például – Essenben. Igaz a nyugatnémet iparváros legendás szakvására a Techno Classica, nevéhez hűen főleg az oldtimerekre fókuszál. A karbantartott, típustiszta veterán mociknak, kocsiknak, mikrobuszoknak nagy rajongótábora van az NSZK-ban. Pláne, hogy pénzbefektetésnek sem rossz ötlet egy három-négy évtizedes Porsche, Merci, BMW, avagy egy Wartburg, netán Lada.

Az esseni parádéval párhuzamosan rendezik meg a szomszédos Lengyelországban a  Motor Show Poznań-t. A 10 és 40 ezer euró közötti verdák frontján, ha látványos is a német modellek népszerűsége, a VW, az Opel meg a Ford mellett azért a csehek és a franciák is labdába rúghatnak. Kinek a ©koda Fabia (Combi/Spaceback), kinek az Octavia, Superb limuzin és kombi lesz a liblingje. A Yeti sem unalmas, de a SUV mezőnyben bemutatkozó Kodiaq lehet az igazi sztár a tavaszi mustrán. A Genfi-tónál, a spanyol fővárosban és Salzburgban idén márciusban szintén ott volt néhány Renault emblémás novum. Kit a csinosabbá varázsolt Clio, s annak Grandtour változta hoz majd lázba Lengyelországban, kit a Captur, illetve a Megane (+ Megane Grandtour) és a Kadjar kápráztat majd el. Aki távolabbra vágyik, azt a Boszporuszhoz csábítják a vásárszervezők. Április 7. és 9. között lesz ugyanis az Automechanika Istanbul elnevezésű show.
        

Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ