RSS Feed

Volt CEU, nincs CEU

Dalia László - 2017. 04. 05. 8:01:05 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Volt CEU, nincs CEU

Talán egy volt kulturális miniszter idézte fel a parlamentben a Tanú című filmet, ahol az ítélet már a tárgyalás előtt kész volt. A CEU-t is úgy ítélték el, hogy a törvény, amire hivatkoztak még nem volt a Tisztelt Ház asztalán. S bár más időket élünk, mások a szereplők, az évszám sem stimmel, a Deja Vu tökéletes. Mégis lehet kétszer ugyanabba a folyóba lépni.

Valamikor kedveltem Kumin Ferencet, mint elemzőt. Tűélesen fogalmazott, s nagyszerűen érvelt. Aztán állami szolgálatba lépett, s a demagógok táborát gyarapította, egy lett a mindenáron megfelelni kívánók közül. Sajnáltam, mert ehhez nem volt szükség ilyen elméleti tudásra, ekkora okosságra. Most meg New York-i főkonzulként az egykori szovjet mintát követve, megpróbál retusálni, de ő már nem is retusál, hanem eltüntet. Azt hiszi, ha valami nincs a neten, akkor az nincs. 

 Nemrégiben a CEU öregdiák-találkozójának volt a helyszíne a New York-i főkonzulátus, a vendéglátó pedig a főkonzul, Kumin Ferenc, aki ugyancsak járt a CEU-ra . Ott volt a CEU kanadai rektora, Michael Ignatieff is, aki beszédében felvázolta az egyetemmel kapcsolatos terveit, és számos kérdésre is válaszolt. Kumin, egy tudósítás szerint felszólalásában arról beszélt, büszke arra, hogy támogathatja Ignatieffet. Ám amikor Orbán beszállt a játékba, azt állította, hogy a "Soros-egyetem" csal, s immár törvénnyel próbálja kiiktatni a CEU-t a magyar felsőoktatásból, a New York-i találkozóról készült fotók, s más hivatkozások eltűntek a főkonzulátus Facebook-oldaláról.

Jó, így viselkedik egy igazi hivatalnok, minden eltüntet, amit utólag felróhatnak neki.Talán a diplomáját is elégeti és reggelente háromszor megtagadja, hogy valaha dicsérte a CEU-t és vendégül látta Ignatieffet. Kumin most szörnyű Canossát jár és igazán nem irigylem érte. S nincs könnyű dolga, mert főkonzulnak lenni New Yorkban, nem akármilyen állás. Elég, ha valaki megmutatja Orbánnak a Facebook oldalt, s Kuminnak holnap talán már nincs állása.Nehéz időket élünk, nem lehet hibázni.

Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ