RSS Feed

Löw brigád

Mogyorósi Géza - 2017. 04. 02. 8:09:08 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

 Löw brigád

Tavaszi első két meccsét megnyerte a német labdarúgó válogatott. Az aktuális világbajnok, ahogy látom folytatja tavalyi sikerszériáját. Márciusban Anglia és Azerbajdzsán nemzeti teamjét verték meg Joachim Löw legényei. A korábbi freiburgi támádójátékost, Jogi Löwöt ma már kevesen cikizik "őszülni képtelen"szép, fekete hajáért.

Egy friss német tréfa persze foglalkozik az örökifjú, 57 esztendős szövetségi trénerrel, akit a lelátóról alig lehet megkülönböztetni a világbajnok focistáitól. „Melyik srác az edző? - A nem tetkós” - így a szerény vicc. Az viszont komoly dolog, hogy a tavasszal 1:0-ra győztek – barátságos rangadón – az angolok ellen a germán legények. Majd Bakuban négyszer rezegtették meg a házigazdák hálóját. Az Azerbajdzsáni Köztársaság labdarúgó válogatottja arra azért büszke lehet, hogy legalább egy gólt beakasztottak, a Manuel Neuer főportást nélkülöző német csapatnak. Szóval 1:4 lett a kaukázusi kirándulás végeredménye, s ezzel ötödik világbajnoki selejtezőjét nyerte meg zsinórban a Nationalelf.

A portugálok elleni sivár magyar (le)szereplést látva különösen felértékelődik a Löw brigád teljesítménye. Festett séró ide, tetovált matadorok oda – a lényeg, hogy ezek a milliomos focisták a lelküket kiteszik a gyepen. A márciusban a válogatottól elbúcsúztatott Lukas Podolski, s barátja, a már korábban távozó Bastian Schweinsteiger éppúgy vasakarattal tudtak kűzdeni a sasos trikóban, mint azt most Khedira tette kapitányi karszalagban, meg Kimmich, Höwedes, Hummels, Hector, Draxler (84. Sané), Kroos (89. Rudy), Schürrle, Müller és Gomez (61. Özil).

Poldi Japánba tart, Schweini az USA-ban folytatja pályafutását. Jól kijöttek mesterükkel, sokat tanultak Jogitól! Az ifjú germán team pedig a 2018-as oroszországi VB-re készül. A csoportelső Löw team legközelebb a dánok ellen lép pályája a nyár elején. Majd június 10-én San Marino férfilakosságával gurigáznak – hazai, ápolt gyepszönyegen. Nem nehéz megjósolni, hogy ezek a fegyelmezett – edzőjük szavára odafigyelő – tehetséges, cseppet sem humortalan fiúk megint győzni fognak. S Joachim Löw is mindent megtesz, hogy az NSZK jövőre megszerezze ötödik világbajnoki címét. Hm, ez a sikerszéria még 1954-ben kezdődött Bernben, Puskásék ellen. Anno még cikinek számított a magyar Aranycsapat ezüstje. Istenem, de rég volt!

Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ