RSS Feed

Szerzők és üzemeltetők

Regös István - 2017. 03. 31. 8:00:00 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Szerzők és üzemeltetők

Egy komputeragyú barátommal ebédeltem a minap. Az étterem is szép volt és az ebéd is ízlett. Barátom mély filozófiai tartalommal fölvázolta nekem hazánk elmúlt harminc évét. Beszélgettünk a létező világok között is a legjobb világról, vagyis Magyarországról. Barátom arról mesélt, milyen érdekesen tagolódott Magyarországon a népesség. Nagyon figyeltem, hogy megpróbáljam megérteni, mert, ahogyan ő felvázolta a helyzetet, még nekem is újdonság volt.

Egyszóval, véleménye szerint Magyarországon vannak a Szerzők és vannak az Üzemeltetők. A Szerzők életcélként a legkülönbözőbb módszerekkel maguk alá söprik a nemzeti vagyont. Mindent vesznek, és olykor mindent eladnak, mint az ószeresek. Ezek az emberek egyre inkább láthatókká válnak és a tevékenységük szenvedéllyé válik. Egy idő után már csak a szerzés öröméért szereznek. Mindig kell valami új, ami emeli a vércukorszintet, a tulajdon vallássá válik. Úgy tekintenek életük céljára, hogy az a győztes, aki többet mondhat magáénak.


Komputer nagy szívvel

Akkor is átszámolnak készpénzzé mindent, ha az egy fillért sem érne, ha nem lennének a létező világok közötti legjobb világon, vagyis Magyarországon az Üzemeltetők. Az Üzemeltetők, akiket a Szerzők elég gyakran és eléggé el nem ítélhető módon lenéznek, mi több, szükséges rosszként kezelnek. A földbirtokaik, a gyáraik, az éttermeik, de ide sorolhatnám az egész gazdaságot, pusztán kihasználatlan anyag lenne, ha nem volna aratás földbirtokaikon, ha gyáraik nem termelnének gépeket, nem építenének utakat, akkor a Szerzőktől nyugodtan megrozsdásodhatnának a gépek. Természetesen a szerzéshez is szükséges valamilyen képesség, gazdasági affinitás, politikai kapcsolat, de az biztos, hogy jók matekból. A Szerzőknek fontosabb a tanácsadó, mint az Üzemeltető. A konfliktus így hát fokozatosan éleződik, mert ha az Üzemeltetők egyszer felkapják a vizet, pillanatok alatt gúzsba köthetik az öntelt, elvarázsolt Szerzőket.


Így élünk mi Pannóniában

És miközben hallgattam barátom fejtegetéseit, rádöbbentem, hogy a létező világok között a legjobban, vagyis Magyarországon, ez tényleg így történik. Mert mondjuk, Amerikában valamelyik befolyásos top tízes multi-multi milliárdos sem szól bele a napi tevékenységbe, nem veszélyeztetik birodalmának biztonságát, mint mondjuk, teszik ezt gyönyörű hazánkban. A vállalat birodalomvezéreiből állnak a Szerzők, és így ez a szimbiózis működik. A vagyon nem marad passzív és mindenki azt csinálja, amihez ért. Az Üzemeltető szerző mércéje kizárólag a profit. Ezért a hierarchiában teljes természetességgel minimum egyenlőek a Szerzők és az Üzemeltetők. Még olyan kevés idő telt el a rendszerváltás óta, éppen hogy üzemképesre gyarapodott egy korosztály, így hát még előttük van a nagy csőd veszélye, ha nem változtatnak a szemléleten. Egy jó tulajdonos, új nevén Szerző, a legeslegtehetségesebb vezetőket keresi és nevezi ki, mi több, nemcsak hagyja, de segíti is a munkáját. Így aztán a kitűzött nyereségi számokat jogosan kéri számon az éves zárszámadáskor. 


Egyedül nem megy

Hallgattam és nagyon tetszett, amit mondott, mert nagyon egyszerű és áttekinthető az, hogy mi történik Magyarországon. Akinek a Jóisten bársonyszéket vagy milliárdokat adott, nem biztos, hogy észt is adott hozzá. Pedig összefoglalva, tehetség, ész, szorgalom és szerénység. Ja, és ki ne felejtsük, mert eddig egy szót nem beszéltünk azokról, akik a Szerzők és Üzemeltetők alatt állnak. Pedig ők, a Megvalósítók, legalább olyan fontosak, mert a Szerző szerez, az Üzemeltető üzemeltet, és a sokaság, a Megvalósítók megvalósítanak.
Fotó: Varga Gábor
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ