RSS Feed

Bazári este

Csontos Tibor - 2017. 04. 03. 8:04:36 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Bazári este

A nő, aki olyannyira ügyel a vonalaira, hogy kibontja a rákot a panírból. Egy másik nő, az extravagáns, aki először a nyakában, majd a derekán ékeskedik indiántollakkal, és akinek egyetlen szaváért sorban ácsingóznak a tévések. És egy harmadik nő, akiért bolondulnak a fotósok, és akiről azt sem tudom, kicsoda. A férfi, aki egyenjogúság ide, esélyegyenlőség oda, nagy publikum előtt jelenti ki, ez mindez rendben van, de azért a férfiak pontosan tudják, mi kell a nőknek.

Röpke is pillanatok ama bazári este panoptikumából, a csili-vili partik üres, olykor negédes világából, mozaikkockák a társasági élet nélkülözhetetlen tartozékából. A legfeltűnőbb és legszembetűnőbb jellegzetesség persze a látványvilág, a trendi és a trendetlen divat valamilyen furcsa, sajátos keveréke. A partiarcok, pontosabba a partitörzsarcok már pontosan tudják, hogy egy-egy ilyen esemény remek terepe annak, hogy megmutassák, miféle divatos kegytárgyakat, cuccokat szereztek be a legutóbbi partis megjelenésük óta.A trendetlenek pedig ugyanúgy zokni nélkül vagy éppen estélyiféléhez felvett edzőtopánkában topognak be, mint az előző alkalomkor. A jól értesültek tudni vélik, hogy a melltartó szabad levegőn hagyása új divat, ekként is melltartóznak, lett légyen bármilyen is a természet- vagy a plasztikai sebész adta idomuk. Az önkritikát és önismeretet hírből sem ismerőktől emberfiának kedve lenne megkérdezni, mondja, hölgyem, szereti ön a természetet? Ó, hogyne szeretném! Pedig csúnyán elbánt magácskával!

A híres producer kopott farmerben téblábol, pedig nyilván nem a bazár utcájából esett be, ahol egyébként lelkes tinilányok várják fotómasinás okostelefonjaikkal, hogy okostelefonvégre kapjanak egy-egy hírességet. (Közbevetés: ők is csak azt látják, hogy menő dolog terepjárókkal érkezni a helyszínre, a taxi már kicsit snassz, akinek pedig nincs mit megmutatni, az inkább szemhatáron túl parkol le.)

Visszatérve producerünkhöz, aki hazai viszonyok között híresnek számító producerként kapott meghívót, melyen, igaz, apró betűkkel, de szerepel a dresscode, azaz udvariasan figyelmeztető ajánlat a rendezvényhez ajánlott alkalmi viseletre. Önjelölt művészünk azonban szemmel láthatóan nem tűri a kötöttségeket. Miként az extravaganciák sem, akik mintha már nem is tudnák jó dolgukban, hogy mit vegyenek fel. Ha már a koncertszínpadi produkcióval nem hódítanak, legalább a celeblátszatra adjanak. 

Ebben a többholdas celebpagonyban feltűnik néhány tüllszoknyás önjelölt modell is, némelyikük az indulás előtt mintha elfelejtett volna egy búcsúpillantást vetni az egész alakos tükörre, mert olyan hatást keltenek, mintha befagyott volna a hattyúk tava. Sebaj, ők is megtöltik a szelfiszobát, merthogy magára valamit is adó partin van szelfiszoba. Jujj, az is milyen csecsás! És hát magára valamit is adó ennek a partitartozéknak is hódol tisztességgel. Eljött a sztárfodrász, ezúttal lenyalt frizurával, itt van a trombitás, aki még itt lehet, itt az egykoron munkanélküli segélyen élő celeb és ahogyan mondani szokás: itt vannak még sokan mások. Mert mint tudjuk, aki nincs ott egy pofafürdős partin, az nincs is. Fotó: Varga Gábor
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ