RSS Feed

Poldi, a hős

Mogyorósi Géza - 2017. 03. 24. 8:00:53 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Poldi, a hős

Labdával a hóna alatt, kisfiúként érkezett a Lengyel Népköztársaságból az NSZK-ba a Podolski família reménysége. Ma őshazája és választott országa egyaránt büszke Lukasra, aki márciusban 130. alkalommal öltötte magára a német labdarúgó válogatott mezét. Mint tudjuk, utoljára.

A migrációs válság kapcsán milliószor megkérdőjelezett sikeres integrációra példa Lukas Podolski nemzetközi karrierje. A 31 éves gól- és tréfagyáros szerdán Dortmundban játszotta utolsó válogatott meccsét. Az angolok hálóját a második félidőben megrezegtetve, 1:0-ás diadallal búcsúzott a drukkerektől és sporttársaitól a lengyel származású, kettősállampolgárságú matador, aki pályafutását Japánban folytatja majd. Könny, taps, ováció! A brit szurkolók is elfelejthették talán néhány percre, hogy röviddel a germán-angol válogatott idei első meccse előtt Londont (újabb) terrortámadás érte. Micsoda sportszerűtlen, véres akció a fairplay szigetállamában!?

Március 22-én méltón búcsúzott a Nationalelftől Lukas Podolski, Németország egyik legtehetségesebb focistája. Északrajna-Vesztfáliában e héten bulizónává változott a Signal Iduna Park pazar arénája. Tízezrek köszöntötték a tízes mez gazdáját. Bizonyára Önök is emlékeznek rá, hogy legutóbb november derekán lépett pályára az aktuális világbajnok gárda. Itáliában gólmentes rangadón zárták a szezont. Szerdán 20:45-kor fújt sípjába a bíró Dortmundban. 

A klasszikus találkozót (tesztmeccset) különösen izgalmassá - fájdalmassá? - tette hogy 130. válogatott mérkőzésén búcsút intett választott hazája nemzeti tizenegyének a zseniális, lengyel gyökerű labdamágus, Lukas Podolski. Szív és tehetség jellemezte ezt a srácot a pályán és magánemberként is. A szerdai barátságos gurigázást követő, vasárnapi, Azerbajdzsán elleni VB-selejtezőn már nem szurkolhat a közönség Poldinak, de az élet megy tovább! A Podolski család Japánba költözik. Biztosra veszem, hogy a jó humorú milliomos focisztár ott a Távol-Keleten is talál magának barátokat, s Európához sem lesz hűtlen. Igazi integrációs sikersztori Poldi pályafutása!

Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ