RSS Feed

Kokó, a nagy arc

Dalia László - 2017. 03. 21. 8:00:55 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Kokó, a nagy arc

Irigylem Kovács "Kokó" Istvánt, hiszen úgy osztja az észt, mint egy bokszpápa. A minap egy interjúban Csötönyi Sándor elnököt épp úgy leszólta, mint Erdei Zsoltot, s ebből úgy tűnhet fel, hogy csak saját magát tudná elképzelni a Magyar Ökölvívó-szakszövetség élén. Ám úgy tűnik, mások nem így gondolják. Ez az apróság viszont nem zavarja Kokót.

Kokó jó bokszoló volt, de egy idő után a világbajnoki cím megzavarta, s felvette a nagy arcot, amit azóta sem tudott elhagyni. A fájó vereséget Chacon mestertől is úgy szerezte be, hogy nagyképűen, leeresztett kézzel állt ki és kiderült, hogy ő sem bírja, ha rendesen eltalálják. Ez persze a múlté, most éppen riporterkedik, s amatőr triatlonista lett. Arról most ne beszéljünk, hogy riporternek mennyire amatőr, a bokszhoz viszont ért, így miért ne szólhatna hozzá, mi történik a szövetség háza táján.Ám senkiről nincs egy jó szava sem. Az megint egy másik téma, hogy az őt interjúvoló újságíró nem kérdezett rá, hogyan áll önkontroll dolgában.

A magyar bokszolók évek óta nem szerepelnek túl fényesen, ennek megannyi oka van, s nyilván Csötönyi elnök felelőssége sem vitatható. Kokó egyszer már megpróbálta elfoglalni a helyét, de nem sikerült. Most pedig azt állítja, hogy Csötönyivel "képtelenség bármiben együttműködni, mint ahogy beszélgetni sem lehet vele". És azt állította, hogy Csötönyi őt is megpróbálta megvenni, de hát azt nem lehetett. Azt meg én mondom, hogy inkább beállt bokszolni a stúdióba, rögtön műsorvezető lett és már a focihoz is ért. A minap még az is szóba került, hogy ő vezethetné a "Maradj talpon" című műsort, de ott végül is profit választottak Héder Barna személyében.

Erdei lett az új elnökjelölt a boksz szövetségnél, s Kokó itt sem tagadja meg magát. "Hip, hip, hurrá!Alaptézis, hogy egy babzsák is jobb, igazságosabb és konstruktívabb elnök lenne, mint az eddigi..." Miközben ismét bevisz két balost Csötönyi elnöknek, lealázza Erdeit. Ám ez sem elég. Szerinte Erdei köpni-nyelni nem tudott, amikor kiderült, hogy mások őt találták ki Csötönyi helyére. Kokó azóta meg is kérdezte tőle "Tudod, hogy mit csinálsz?" Na, és ezek után lazán közli az újságíróval, hogy ha Erdei igényli a segítségét, ő örömmel jön. Hát, ez már több, mint nagy arc, ehhez pofa kell, ahogy a kocsmában mondanák, s talán nem csak ott. Erdei helyében messziről kerülném Kokót, maradnék a köszönő viszony mellett. Azt is csak udvariasságból.

Fotó: Máté Krisztián
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ