RSS Feed

Legyen Ön is a Nemzet Szépe!

Csontos Tibor - 2017. 03. 23. 8:00:41 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Legyen Ön is a Nemzet Szépe!

Kérem, gondolja át! Ne tétovázzon, jelentkezzen a Nemzet Szépének! Amennyiben persze úgy érzi, hogy "komoly iránymutató személyiséggel bír a társadalom felé és gondolkodásmódjával, értékrendjével példaértékű lehet a fiatal generáció és egy egész Nemzet (sic!)számára, ha nemzeti öntudattal bír, ha olyan tudással, ismeretekkel, önérzettel rendelkezik, amely szorosan kötődik a magyarsághoz." Kérem, őrizze meg komolyságát: a versenyfelhívásból idéztem.

Jó, jó, számít persze a megjelenés is, de " a standard nemzetközi elvárások (magasság, testalkat, arc, haj, mosoly stb.) mellett a Nemzet Szépe Szépségversenyen más szempontok is érvényesülnek, a cél egy olyan királynő választása aki rendelkezik hazánk történelmének, földrajzának ismeretével, jártas a szokásokban, hagyományokban, fontosnak tartja az anyanyelv ápolását, a magyar nyelvjárások megőrzését". Szóval olyan nincs, hogy szép lehet, de okos nem. És az is kevés, ha a tervei között azt mondja majd el, hogy legfőbb célja a világbéke megőrzése. És van itt még valami. A Nemzet Szépe Szépségversenyt új típusú szépségversenyként emlegetik, hiszen a "Miss Nation's Beauty világverseny célja, hogy a szép lányok egyben hazájuk egyfajta exportőrévé is váljanak". A szervezők elmondása szerint ez lesz az ország legmagasabb díjazású szépségversenye. 

Ahhoz képest, hogy a harmincas években a Miss Hungária szépségverseny győztesének a korona mellé luxuspizsama, luxuskesztyű, sőt átmeneti kabát, útibőrönd, öt pár selyemharisnya, három kalap, három pár luxuscipő járt, ez a "legmagasabb díjazás" nem hangzik rosszul. A győztes talán még az újabb rezsicsökkentés arca is lehetne, de ez nem szerepel a szervezők tervei között. Az viszont igen, hogy országimázs klipeket készítenek, "melyekben a jelentkezők a legszebb magyar tájakon, a mezőgazdaság, a borászat, az állattenyésztés, a lótartás, a pálinkafőzés stb. jellemző tevékenységein keresztül hazánk nemzetközi hírnevét erősítik." És még egy nagyon fontos szervezői célkitűzés, ami nyilvánvalóan egy szépségverseny kötelező tartozéka: " Fontosnak tartjuk, hogy követendő példát állítsunk a fiatalok elé." Így hát a Nemzet Szépe győztese követendő példa lesz a fiatalok előtt. 

A hölgy, akit tavaly először választottak meg az ország történetében a nemzet legszebbjének és aki 5 millió forintot, autót, Marokkóba és Miamiba szóló utazást, különböző értékes díjakat nyert, máris üzent a majdani résztvevőknek: "Fontosabb embernek érzem magam, mióta megnyertem a versenyt. Rávilágított arra, hogy mennyi probléma van a világban, amelyekkel foglalkoznunk kell és egy szépségverseny ehhez igazán jó alap. Szeretném idén is kivenni a részem a szervezésből, szerintem nagyon jó célokat tűztek ki maguk elé."

Azt javasolja, a jelentkezők figyelmesen olvassák el, mit képvisel a rendezvény, hiszen őt ez győzte meg tavaly. "Az összetartozás, a magyar hagyományok és értékek mind hozzátartoznak ehhez a szellemiséghez.Külön tetszett a verseny során, hogy nem kellett bikiniben megjelenni a színpadon, én ettől sokkal színvonalasabbnak tartom ezt a rendezvényt, mint a többit. Ráadásul az intelligenciát is fontosnak tartották a zsűritagok”  - tette hozzá a tavalyi győztes.

Mi tagadás, fel vagyon adva a lecke a Miss Universe Hungary, a Miss Earth Hungary, a Miss World Hungary, a Miss Balaton, de talán még az Anna-bál szépe és a Miss Alpok-Adria verseny szervezőinek. Fel kell kötniük a szépségkirálynői koronákat, ha szeretnének szépségversenybe szállni a Miss Nation's Beauty-vel. Nem ártana trendi módon támogatásért ácsingózniuk Mr. Soroshoz, ha azt szeretnék elérni, hogy szépségversenyek terén egyenlő pályán egyenlő esélyek legyenek. És persze fel vagyon adva a lecke a Nemzet Szépe verseny zsűrije majdani tagjainak is. Vajon lesznek-e közöttük politikusok is?  

Fotó: Varga Gábor
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ