RSS Feed

LMP: Orbán a perifériára sodorja Magyarországot

mti - 2017. 02. 17. 14:51:32 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Az LMP európai parlamenti képviselője szerint a magyar kormány hiába követel nagyobb szuverenitást az Európai Unióban, ezzel csak azt éri el, hogy a közösség magországai Magyarország nélkül valósítják meg a szorosabb integrációt, így a két- vagy többsebességes Európában a perifériára szorulunk.

    Meszerics Tamás pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján az unió belső reformját érintő, a héten az Európai Parlament által tárgyalt állásfoglalásokra hívta fel a figyelmet, amelyek szerinte azt tükrözik: "a kétsebességes Európa nem lesz, hanem van". 
    Miközben a reformtervek is arra irányulnak, hogy egyes kihívások a gazdasági válságtól a migrációig komolyabb európai együttműködést igényelnek, a visegrádi országokon belül a magyar és a lengyel kormány egyre inkább azt hangoztatja: a nemzetállamoknak vissza kell adni bizonyos jogosultságokat - ismertette az LMP politikusa, aki azonban esélytelennek látja, hogy ez megvalósuljon. 
    Szerinte a nyugat-európai országok válasza ehelyett az lesz, hogy a szorosabb együttműködésből kihagyják az ellenlábas országokat, ez két- vagy többsebességes Európát eredményez, amelyben Magyarország kimarad a fontosabb döntések meghozatalából. Példaként az európai pénzügyminiszteri poszt létrehozatalát hozta, amelynek betöltője ránk nézve is jelentős hatású döntéseket hozhat majd anélkül, hogy arra Magyarországnak hatása lenne. 
    Meszerics Tamás kijelentette: ahelyett, hogy Orbán Viktor "kétes értékű prófétai szerepet" venne magára, inkább arról kellene beszélni, Magyarország milyen feltételekkel venne részt ebben az európai együttműködésben.

Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ