RSS Feed

Az automatajármű-fejlesztés központja is itt van?

mti - 2016. 05. 20. 9:26:08 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Az automatajármű-fejlesztés egyik európai központja Magyarországon van, sok cég fejleszti itt ezt a technikát - mondta Lepsényi István, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) gazdaságfejlesztésért és szabályozásért felelős államtitkára pénteken az M1 aktuális csatornán.

A technikai fejlesztés révén a járművek sok mindent meg tudnak csinálni, ugyanakkor a jogszabályok ezt nem veszik figyelembe, továbbra is a járművezetőé a felelősség abban, hogy mit csinál a jármű.
    Lepsényi István kiemelte, azzal, hogy egyre okosabbak lesznek a járművek, megváltozik a vezetési stílus is, de ennek elsajátítása hosszú ideig tartó tanulási folyamat.
    Szerinte 2020-2030 között a járművek érezhető része teljesen automatikus, autonóm lesz.
    Lepsényi István kitért arra, hogy az automata vezetés célja az is, hogy megszűnjenek a balesetek, mint mondta, jelenleg a közúti balesetek egyik fő forrása az ember.
    A műsorban az államtitkár kitért arra, hogy a digitális iparra fel kell készíteni a beszállítókat. A Magyar Tudományos Akadémia Számítástechnikai és Automatizálási Kutatóintézete (MTA SZTAKI) létrehozta az ipar 4.0 magyar nemzeti technológiai platformot, amely azt célozza meg, hogyan lehet a nagy nemzetközi vállalatok tudását felhasználva a magyar beszállítókat felkészíteni az új kihívásokra.


Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ